Aktier: Facebook troner i grøn start - Twitter sendt til tælling

De amerikanske aktier er startet i positivt terræn torsdag, hvor et sandt hav af regnskaber dominerer nyhedsfladen og er med til at sætte retningen.

Efter få minutters handel stiger S&P 500-indekset med 0,1 pct., mens Nasdaq-indekset løftes 0,5 pct., og Dow Jones-indekset stiger 0,3 pct. Dermed er der igen rekorder i sigte for de ledende amerikanske indeks.

På regnskabsfronten er torsdag dommens dag for blandt andet det sociale medie Facebook, der sent onsdag afleverede sine tal for andet kvartal.

Og det var umiddelbart positiv læsning, idet Facebook havde stærke reklameindtægter i perioden, som var med til at sikre et overskud per aktie på 1,32 dollar mod ventet 1,13 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Også omsætningen var lidt højere end ventet, og Facebook-aktien stiger med 4,9 pct. til 173,66 dollar i den tidlige handel.

TWITTER TIL TÆLLING

Knap så godt går det for et andet socialt medie - Twitter - der inden børsåbningen torsdag har afleveret sit regnskab for andet kvartal.

Selv om flere og flere brugere er aktive på Twitter, er der slet ikke nok kog på kedlerne til at stille investorerne tilfredse.

Twitter havde i andet kvartal 328 mio. aktive brugere, hvilket er en stigning på 5 pct. over et år, men det er svagere end ventet, da analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 332,2 mio.

På bundlinjen havde Twitter et underskud på 116,5 mio. dollar i andet kvartal, og reaktionen er et aktiefald på 13,8 pct. til 16,91 dollar fra start.

OP- OG NEDJUSTERING SAMTIDIG

Medicinalselskabet Bristol-Myers Squibb leverede i sit regnskab for andet kvartal noget så sjældent som en op- og nedjustering af forventningerne på samme tid.

Prognosen for hele 2017 blev af Bristol-Myers opjusteret til en justeret indtjening på mellem 2,90 og 3,00 dollar per aktie fra et tidligere spænd på 2,85 til 3,00 dollar.

Opgør man til gengæld forventningerne ujusteret - ifølge GAAP-regnskabsreglerne - er der tale om en nedjustering til mellem 2,66 og 2,76 dollar per aktie mod tidligere spået 2,72 til 2,87 dollar per aktie.

Bristol-Myers-aktien falder 5,3 pct. til 53,03 dollar.

Pakkeselskabet UPS falder 2,4 pct. til 109,61 dollar efter sit regnskab, selv om selskabet umiddelbart overraskede positivt med sin bundlinje i andet kvartal.

Teleselskabet Verizon belønnes omvendt med en kursstigning på 5,4 pct. til 46,79 dollar efter et andet kvartal, hvor bundlinjen var helt som ventet blandt analytikerne, men hvor toplinjen løb en smule fra analytikernes estimater.

Selskaber som Dow Chemical, Mastercard, Fiat Chrysler og Procter & Gamble har desuden også afleveret regnskaber, der skal bedømmes af investorerne i torsdagens handel.