Aktier: C20 ventes at lægge sig i rød slipstrøm

Der vil være fokus på blandt andet Vestas, når det danske aktiemarked åbner for handlen fredag på et efter alt at dømme lavere niveau.

Foto: CHRISTIAN RINGBAEK

Vindmølleproducenten har før åbningen præsenteret nye ordrer, men den samlede retningen for eliteaktierne i C20 Cap peger ned, da både de amerikanske og asiatiske markeder er præget af fald.

- Det ser ud til, at vi får en lidt lavere åbning i Europa. Vi har fået nogle skuffende tal fra Japan, og det presser det japanske marked. Men det vil nok også være et lidt afventende marked i dag frem mod arbejdsmarkedsrapporten i USA, siger Ole Kjær Jensen, afdelingsleder i Sydbank.

Han henviser til dagens vigtigste nøgletal, den amerikanske jobrapport for marts.

Både den tyske og de amerikanske aktiefutures peger også på en rød dag med fald på omkring 1,3 pct. for Dax-futures. C20 Cap-indekset lukkede torsdag med et fald på 0,7 pct.
Vestas har fået ordrer på i alt 275 megawatt natten til fredag. Blandt andet er der kommet en ordre på 200 MW i USA. Køberen er hemmelig, men har bestilt 100 møller af typen V110-2.0, fortæller Vestas i en meddelelse til fondsbørsen.

- De har landet nogle nye ordrer, og det kan tænkes, at den vil præstere lidt bedre end nogle af de øvrige aktier, vurderer Ole Kjær Jensen.

Torsdag fragik der udbytte fra aktien, der faldt 1,7 pct. til 462 kr.
FINANSHUS: TID TIL AT KØBE TDC

Der kan også komme fokus på TDC, der fra morgenstunden er ledsaget af en købsanbefaling fra Berenberg. TDC er blevet straffet hårdt kursmæssigt, siden selskabet holdt kapitalmarkedsdag, men nu er det altså på tide at handle ind igen, mener finanshuset, der holder fast i et kursmål på 38 kr.

Torsdag lukkede aktien med et fald på 0,5 pct. til 32,05 kr.
William Demant får hævet kursmålet af finanshuset Morgan Stanley til 740 kr. fra 714 kr. Samtidig fastholdes anbefalingen "overvægt/på linje", viser data fra Bloomberg. Aktien var blandt de stigende torsdag, da den landede 0,6 pct. højere i 658,50 kr.

Torsdagens højdespringer Genmab kan fortsat være i fokus efter meldingen om kræftmidlet Darzalex, der viser gode resultater i behandlingen af knoglemarvskræft. I et afsluttende fase 3-studie, Castor-studiet, nåede Darzalex det primære endemål allerede i forbindelse med en midtvejsanalyse udført af studiets uafhængige dataovervågningskomité, som holder øje med, at alt forløber, som det skal. Det gav et skub frem på 5,7 pct. til 907,50 kr. for Genmab-aktien.

I bunden torsdag lå til gengæld A.P. Møller-Mærsk, der blandt andet fortalte om reducerede aktiviteter i Angola og USA i Maersk Oil. 100 ansatte bliver berørt af beslutningen. Det er en konsekvens af fortsat udfordrende vilkår for offshoreolieudvinding. B-aktien faldt 3,0 pct. til 8590 kr.
NYT FRA GREENTECH

Før åbning er der også kommet nyt fra Greentech, der har solgt polske vindprojekter for 5,4 mio. euro. De tre projekter udgør samlet set 108 MW og er solgt til et datterselskab af EDF En Polska, der er ejet af den franske koncern EDF Energies Nouvelles. Aktien lukkede torsdag 0,8 pct. højere i 6,30 kr.

Fredag udbetales der udbytte fra NKT Holding og DFDS, hvor der udbetales henholdsvis 4 kr. og 3 kr. NKT lukkede torsdag 1,3 pct. højere i 377,80 kr., mens DFDS steg 1,4 pct. til 238 kr.
Samtidig er TK Development aktuel med regnskab for fjerde kvartal. Aktien droppede 1,4 pct. til 7,05 kr. torsdag.