Aktier: Blackberry i fokus i ventet fladt amerikansk marked

De amerikanske aktiebørser ventes onsdag at åbne tæt på uændret efter plusser tirsdag, hvor positive forbrugertillidstal var med til at løfte stemningen. Blackberry ventes fra start at få belønning for et godt kvartalsregnskab, mens Nike omvendt har skuffet med ordretal.

Læs mere
Fold sammen

Der vil i løbet af dagen være fokus på kommentarer fra flere højtstående medlemmer af den amerikanske centralbank, ligesom et møde mellem OPEC-landene kan sætte sving i oliepriserne og dermed i aktierne i de olierelaterede selskaber.

Futures på det brede S&P 500-indeks ligger onsdag marginale 0,02 pct. højere, efter at det underliggende indeks tirsdag lukkede med et plus på 0,6 pct. til 2159,93. De tunge aktier i Dow Jones steg godt 0,7 pct. til 18.228,30, mens Nasdaq-papirerne endte dagen 0,9 pct. højere i 5305,71.

BLACKBERRY OPJUSTERER

Aktien i den amerikanske telefonproducent Blackberry er i formarkedet steget 4 pct., efter at selskabet har opjusteret forventningerne i det regnskab for andet kvartal af regnskabsåret 2016/17, som det offentliggjorde før børsåbningen. For hele regnskabsåret venter Blackberry nu et justeret resultat per aktie på nul til minus 5 cent mod den tidligere prognose om et underskud på 15 cent.

Til sammenligning ventede analytikerne inden regnskabet et justeret tab per aktie for hele regnskabsåret på 16 cent, viser estimaterne fra Bloomberg News. I andet kvartal landede Blackberry et justeret resultat per aktie på et rundt nul, mens analytikerne havde regnet med et tab på 5 cent.

SKUFFENDE TAL FRA NIKE

Sportsudstyrsselskabet Nike står derimod til at få en lille kurslussing, efter at koncernen ikke kunne leve op til analytikernes forventninger til de fremtidige ordrer i det forskudte første kvartal, der udløb med udgangen af august.

Den stigende konkurrence fra selskaber som Adidas og Under Armour har bekymret analytikerne, og tirsdag aften efter børstid blev frygten bekræftet, idet ordrevæksten var reduceret til 7 pct. mod en ventet stigning på 8 pct., skriver Bloomberg News.

Der var ellers tale om ganske pæne resultater, da indtjeningen per aktie i kvartalet løb op i 73 cent mod de ventede 56 cent, mens omsætningen landede på 9,1 mia. dollar mod de estimerede 8,9 mia. dollar.

Nike-aktien er i formarkedet faldet 2,7 pct.

/ritzau/FINANS