YouSee-mobilkunder kan streame film, musik og tv uden at bruge data

TDC-selskabet vil ikke længere lade datatælleren køre, selvom man er direkte på mobilnettet og ikke på et trådløst net.

YouSee-kunder med mobilabonnement kan nu også se tv og film samt høre musik, hvis de har abonnement til det, uden at det sluger af dataforbruget, når de er væk hjemme fra det trådløse net. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kunder hos landets største mobilselskab, det TDC-ejede YouSee, kan nu streame musik, film og tv gennem YouSees apps, uden at der bliver brugt af dataabonnementet.

Det er YouSees seneste træk i den stadig hårdere kamp om at holde på kunderne.

Ikke kun på trådløse net

Beslutningen betyder, at man kan bruge YouSee Musik, YouSee TV & Film, Mit YouSee og mobilsvareren overalt, uden at forbruget trækkes af den månedlige datamængde, som ens mobilabonnement indeholder.

Indtil nu har man skullet koble sig på et trådløs net for at undgå, at der bruges af datapakken.

»Vi gav i sommer vores kunder fri data, og det kan vi se, at de virkelig benyttede sig af. Især brugen af YouSee Musik og YouSee TV & Film steg markant. Derfor gør vi det nu muligt at bruge alle YouSees apps uden at bruge af den samlede datamængde, når man har et YouSee-mobilabonnement,« siger Jacob Mortensen, der er direktør for YouSee.

Det kræver, at mobilkunden også har abonnement på tv og musik, før man har adgang.

Kundeflugt oven på opsigelse af tv-kanaler

Streamer man direkte tv eller ser film over den mobile internetforbindelse i blot en time om dagen, vil man på en måned have brugt cirka 30 gigabyte data. En times daglig musik sluger godt 2,5 gigabyte data om måneden.

TDC-koncernen har på et år mistet 80.000 private mobilkunder – en lang række af dem i forbindelse med dønningerne oven på YouSees opsigelse af samarbejdet med sports- og underholdnings-tv-kanalerne fra Discovery, som har ført til en regulær kundeflugt. Her har mange kunder valgt samtidig med tv-abonnementet at sige internet- og mobilabonnementerne op.

YouSee har siden kæmpet for at genvinde tilliden og har blandt andet i efteråret skruet internethastigheden markant op hos størstedelen af sine internetkunder samt lanceret en ny tv-app, YouTV, der kan bruges, uden at man binder sig til at købe andre produkter hos YouSee.