Stor TDC-satsning på TV over nettet

Landets største TV-leverandør går i luften tirsdag med TV-kanaler og streamingtjenester som rent netabonnement og kan dermed nå ud til hele Danmark. Tiltaget er det seneste i en række, der skal stoppe masseflugten fra telekoncernen.

TDCs nye YouTV åbner 22. september, så alle med en internetforbindelse kan abonnere digitalt på TV-kanaler og streamingtjenester. Designet bygger i høj grad på YouSees net-TV. Under »Hjem« kan man vælge indhold i sit abonnement: Kanaler, TV, Film, Serier og Børn. Under »Udforsk« ser man det samlede udbud, ligesom man bredt kan søge efter TV, film og serier ud fra almindelige søgeord. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den største, nye satsning gennem mange år på at kapre danskerne som TV- og streamingkunder lanceres tirsdag morgen.

Landets største TV-leverandør, TDC, åbner 22. september sin nye TV- og streamingtjenester YouTV, hvor man for første gang i TDCs historie kun behøver en mobilapp og en hvilken som helst internetforbindelse for at kunne se med – intet andet abonnement hos Danmarks største telekoncern.

Fire abonnementer

YouTV lanceres med fire abonnementer fra 199 til 499 kroner om måneden og betyder, at TDC-koncernen nu kan forsøge at kapre kunder overalt i Danmark, også dér hvor TDC ikke selv har lagt kabler ud.

»YouTV er en 100 procents fleksibel TV-løsning, der kan købes af alle, og som ikke er afhængig af, hvor man bor eller hvilken internetforbindelse man har. Det er en ren løsning til en attraktiv pris,« siger Michael Moyell Juul, der er administrerende direktør for Nuuday – det af TDC-koncernen to hovedselskaber, som har alle andre aktiviteter end selve netværkene og har YouSee som det største varemærke.

YouTV kan hentes som mobilapp til både Android- og iOS-telefoner og kan desuden bruges gennem en internetbrowser. 40 TV-kanaler og otte streamingtjenester er med fra start og kan vælges ud fra, at en TV-kanal koster et point, en streamingtjeneste mellem to og seks points. For 199 kr. om måneden får man tre point, og det største abonnement til 499 kr. om måneden giver 30 points.

I gang med det samme – skift indhold efter 30 dage

TV-kanalerne omfatter fra begyndelsen blandt andet DRs kanaler, TV 2s kanaler, NENT/Viaplays kanaler og Disneys kanaler, og streamingtjenesterne tæller blandt andet HBO, Dansk Filmskat, Nordisk Film og National Geographic, mens Viaplay og TV 2 Play vil komme så snart som muligt, aftalerne om det er i hus. Endelig har man via YouTV adgang til hele DR TV, til YouSees egen Xee-kanal og til nyeste premierefilm fra Nordisk Film samt nye og ældre film fra Paramount og Fox.

»Når man har oplyst sin e-mail, valgt et kodeord og indtastet sit kreditkort er man i gang med det samme. Der er ingen binding – abonnementet kan opsiges med 30 dages varsel, og ligesom med bland-selv-TV-pakkerne kan man efter 30 dage skifte indhold. Man kan orientere sig om alt indhold på YouTV, så man kan inspireres og formentlig motiveres til at mikse sit eget indhold meget oftere,« forklarer Henrik Harder, der er direktør for YouTV.

Der vil gå en måneds tid, før det bliver muligt at op- eller nedgradere sit YouTV-abonnement direkte. Indtil da skal man ved ændringer opsige det nuværende abonnement og tegne et nyt. En anden funktion, der også først er klar om en måneds tid, vil være at kunne bruge YouTV som app direkte fra en Apple TV-boks, som mange danskere har.

Man kan udforske, hvilke øvrige TV-kanaler og streamingtjenester man vil kunne få adgang til, og hvor mange points der skal bruges på hver enkelt. YouTV lover, at antallet af kanaler og streamingtjenester løbende udvides. Fold sammen
Læs mere

Håber at stoppe kundeflugt

YouTV bliver en ren internetbaseret tjeneste. Der er derfor også udelukkende onlinehjælp at få, men TDC satser da også på, at flest unge, der er vant til digitale tjenester, vil vælge YouTV.

»Helt generelt mener vi, at vi rammer et andet og nyt segment og får kunder, som vi ikke har i dag. Måske har nogle YouSee-kunder i dag ikke det produkt, som de gerne vil have, men vi vil hellere have, at de så bliver i familien og vælger YouTV. Jeg forventer, at vi får en masse kunder, men vil ikke sætte konkrete tal på. Jeg mener dog, at vi har et superstærkt produkt,« siger Michael Moyell Juul.

Forventer du, at YouTVs kundetal vil opveje det betydelige fald i kundetallet, som YouSee har oplevet gennem det seneste halve år?

»Jeg vil ikke sætte tal på, men regner med, at vi samler en pæn del af dem op,« siger Nuuday-direktøren.

YouSees fordelsprogram følger ikke med

Alene i april-juni sagde endnu 41.000 TV-kunder, 23.000 bredbåndskunder og 19.000 mobilkunder op hos TDC. I januar-marts forsvandt 61.000 TV-kunder, svarende til 677 hver eneste dag i kvartalet som følge af TDCs offentlige slagsmål med Discovery, hvis underholdnings- og sportskanaler blev sat på porten fra YouSees TV-udbud i januar i år.

YouTV er et selvstændigt selskab. Siger man derfor sit TV-abonnement hos YouSee for at skifte til YouTV, mister man samtidig adgang til fordelsprogrammet YouSee More, hvor man med abonnement på for eksempel også mobiltelefoni og/eller bredbånd kan få lydbøger, musik m.m. med uden ekstrabetaling.

YouSee var først herhjemme med at lancere net-TV, hvor TV-abonnenter også fik adgang til deres TV-kanaler over internetforbindelsen, så man ikke behøvede at sidde foran fjernsynet for at se med. I begyndelsen kunne man udelukkende bruge net-TV, hvis det skete på en bredbåndsforbindelse fra YouSee. Den spærring blev siden fjernet, så man kunne se TV-kanalerne i sit YouSee-abonnement fra enhver internetforbindelse.

Nyt lavprismobilselskab og 5G skal også hjælpe

TDC har de seneste måneder sat en række tiltag i gang for at forhindre, at kunderne fortsætter væk i samme mængde som hidtil, og samtidig trække nye kunder til.

I august blev lavprismobilselskabet Eesy lanceret for at tage konkurrencen op mod Telenors CBB, Telias CallMe og 3s Oister.

»Eesy går rigtigt fint og lever fuldt op til forventningerne – og hvis vi her skulle tabe nogle af YouSees egne kunder, er det ikke flere, end vi havde regnet med,« siger Michael Moyell Juul fra Nuuday.

Det TDC-ejede bredbåndsselskab Hiper rykker desuden nu ind på flere af energiselskabernes fibernet som frontløber, inden YouSee og TDC Erhverv følger efter i 2021. Og 7. september åbnede TDC Danmarks første 5G-mobilnet i store områder af Danmark og satte standarden for 5G i Danmark ved ikke at lade det koste ekstra at få adgang til de datahurtigere forbindelser. Alle med større mobilabonnementer og med en 5G-kapabel telefon kunne uden videre bruge 5G-nettet.