William Demant lever op til forventningerne

Høreapparatproducenten William Demant kom ud af 2014 med en omsætningsvækst med en omsætningsvækst som forventet. Selskabet sætter rekord i frit cash flow.

Niels Jacobsen topchefen i William Demant der laver høreapparater. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Den danske høreapparat- og diagnostik-virksomhed William Demant kom som ventet ud af 2014 med en moderat vækst på toplinjen, mens indtjeningen er en smule bedre end ventet.

Ifølge det netop offentliggjorte årsregnskab voksede selskabets omsætning med seks procent målt i lokalt valuta, mens valutakursudviklingen barberede to pct. af omsætningsfremgangen, hvis man ser på væksten i danske kr.

Omsætningn landede på 9,346 mia. kr, hvilket er på linje med analytikernes forventninger.

Det er især salget af høreimplantater og diagnostiske instrumenter, der trækker væksten. Målt i lokal valuta voksede salget af høreimplantater således 36 pct., salget af diagnostiske instrumenter voksede 11 pct, mens salget høreapparater voksede fem pct.

Driftsresultatet, EBIT, landede på 1,76 mia. kr., hvilket svarer til en vækst på én pct. Men hvis man korrigerer for den negative påvirkning fra valutakurserne og et enganstab på et lån ydet til en kunde på 40 mio. kr. bliver den underliggende vækst i EBIT syv pct, mens den underliggende overskudsgrad bliver 19,6 pct., oplyser selskabet.

Selskabets topchef, Niels Jacobsen, forventer vækst i alle forretningsområder i 2015 samt en driftsindtjening i intervallet 1,7 til 2,0.

William Demants topchef Niels Jacobsen, der på det seneste er blevet kritiseret af investorer og af konkurrenten GN Store Nord, svarer indirekte igen på kritikken i forbindelse med årsregnskabet og glæder sig især over at selskabet har været i stand til at konverterer omsætningen til kontanter.

Koncernens frie cash flow landede på 1,044 mia. kr., hvilket er rekord for virksomheden.

Koncernens cash flow fra driftsaktivieter voksede 17 pct. til 1,5 mia. kr. i 2014. Set i forhold til driftsindtjeningen giver det en cash conversion-rate på 85 pct.

»Vi har leveret intet mindre end 28 pct. vækst i de frie pengestrømme og således nået et rekordniveau på mere end én mia. kr., hvilket er yderst tilfredsstillende,« udtaler Niels Jacobsen i forbindelse med årsregnskabet.

Han glæder sig samtidig over, at det er lykkedes William Demant at navigere gennem de ændrede markedsvilkår på det amerikanske høreapparatmarked.

»Derigennem (har) vi yderligere styrket vores position hos de uafhængige forhandlere og øget vores momentum efterhånden som året gik,« lyder det fra Niels Jacobsen.

William Demant stiger torsdag formiddag med mere end fire pct. på Fondsbørsen i København.