Verdenspremiere: TV og Internet måles samtidig

Med genvalget af Gallup som TV-meter leverandør vil TV-stationerne også få målt deres internetforbrug. Integrationen er ikke set før.

TNS Gallup skal fortsat levere seermålinger til DR, TV 2, SBS, TV 3 og Discovery, når der 1. januar 2008 tages hul på en ny omgang "TV-meter". Samtidig er det første gang, at TV-målinger integrerer Internetforbruget.

"Så vidt vi er orienteret, er det første gang, at en tv-meter måling integrerer internetforbrug. Nielsen i USA har en data-fusion mellem TV-meter tal og Internet-trafik, men vi foretager en ren single-source måling for de samme personer," siger Keld Nielsen, TV-meter direktør i TNS Gallup, til Markedsføring.

Trafikken på TV-stationernes websites er aldrig før kædet sammen med seertallene, trods det store fokus på mediekonvergens. Og de nye målinger kommer til at viser en detaljeringsgrad, som vi i dag kender fra TV.

"Seertal vil kunne måles på flere måder: Tag et eksempel i DRs Kontant - her vil antallet af seere kunne måles live og tidsforskudt på hhv. nettet og harddisken. Vi vil se streaming i tv-meter sammenhæng og måle både forbrug og forbrugsmønster: Hvad laver de, når streamer, og hvor længe bliver de," siger Keld Nielsen.