Uber vil slå konkurrenter i Indien: Lancerer bådtaxaer i nyt sats

Taxaselskabet Uber melder sig klar med et nyt investeringseventyr i Indien med et noget alternativt sats. Nu kan kunderne nemlig snart bestille bådtaxaer i den indiske millionby Mumbais floder.

Uber Boat forventes at udgøre en tilgængelig og alternativ form for transport i Mumbai, der i forvejen er en af de mest trafikerede byer i verden. Dermed vil Uber sætte sig tungt på markedet i Indien, som er det største for virksomheden i Asien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Indranil MUKHERJEE / AFP / Ritzau Scanpix

Taxaselskabet Uber vil nu forsøge at indtage det indiske marked med en investering, der er noget af et anderledes sats for firmaet. Uber planlægger nemlig at lancere både, der vil fungere som taxaer for kunder på markedet.

Det skriver CNN.

Prabhjeet Singh, Ubers leder i Indien.

»Ubers vision er at skabe en multitransport-platform for bedre at betjene de kunder og de byer, vi opererer i.«


Modellen hedder Uber Boat og kommer til at indtage de mange floder og kanaler, der flyder gennem den indiske millionby Mumbai, som er en af de mest travle og trafikale byer i verden, hvilket skaber problemer i hverdagen i form af trafikpropper og forsinkelser af trafikken.

Ifølge en rapport fra Boston Consulting Group fra sidste år, der blev bestilt af Uber, resulterer de daglige forsinkelser og trafikpropper i Mumbai, New Delhi, Kolkata og Bangalore i et økonomisk tab på mere end 22 milliarder dollar om året. Desuden tager det ifølge rapporten mere end halvanden time mere for pendlere i hovedstaden at komme frem og tilbage til rejsedestinationer sammenlignet med rejsende i andre asiatiske lande.

Derfor håber Uber, at de nye bådtaxaer vil imødekomme et ønske blandt de indiske kunder om et tilgængeligt alternativ til de hektiske bilkøer.

»Med Uber Boat vil vi udnytte det store potentiale for transport, som Mumbais vandveje udgør,« siger Ubers leder for det indiske marked, Prabhjeet Singh, til CNN.

»Ubers vision er at sikre en multitransport-platform for bedre at betjene de kunder og de byer, vi opererer i,« fortsætter han om firmaets ambitioner.

For 5.700 indiske rupi (ca. 520 kroner) kan op til otte kunder booke båd, der vil transportere dem til tre destinationer via de to ruter til vands, der allerede er etableret – fra Gateway of India i det sydlige Mumbai til Mandwa Jetty i Alibaug (en tur på omkring 19 kilometer) og fra Gateway of India til Elephanta Island (omkring ti kilometer). Hvis man er flere, der vil dele en større båd med plads til ti personer, skal man slippe 9.500 rupi (ca. 866 kroner). Ligesom de landbaserede serviceydelser tager firmaet en del af profitten for at benytte bådene, men der accepteres kun bookinger for hele både, ikke individuelle sæder.

Modellen er indtil videre lanceret på forsøgsplan, men den vil over de kommende uger blive udvidet markant, fortsætter han. Bådene opererer allerede i Kroatien og Tyrkiet og har tidligere tilbudt midlertidige ture i Baltimore, Boston, Kairo, Kiev og Cannes i Frankrig i forbindelse med filmfestivalen, skriver CNN.

Uber Boat forventes at gøre et indtryk på Indien, der i forvejen er firmaets største og vigtigste marked i Asien. Konkurrerende firmaer fra Kina og Indien har også forsøgt at gøre deres indtog på markedet, og hvis Uber skal nå sit mål om at komme op på 100 milliarder dollar i børsværdi, inden firmaet om få måneder kommer på børsen, skal virksomheden slå konkurrenterne, skriver Finans.