Uber på roadshow for at hente milliarder

På et større roadshow er Uber gået i gang med at overbevise investorerne om, at de skal investere i selskabets aktier, når det bliver børsnoteret i år. Ved den såkaldte IPO ser Uber ud til at kunne rejse 52 mia. kr.

Uber er på vej på børsen i år. Derfor har selskabet startet et større roadshow for at overbevise investorer om, at de skal købe selskabets aktier. Fold sammen
Læs mere
Foto: OLIVER BERG

Uber er på vej til at blive børsnoteret i år. Selskabet har derfor sat fuld tryk på et roadshow for at få investorerne til at sætte penge i Ubers kommende aktier. Som det ser ud nu, kan selskabet rejse op mod 7,9 mia. dollar ved selve børsnoteringen. Det svarer til lige over 52 mia. kr.

Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Der er tale om det, som på engelsk kaldes kapital rejst ved Initial Public Offering, IPO. Det vil sige den kapital, Uber rejser på det tidspunkt, selskabet går på børsen.

Nyhedsbureauet skriver, at Uber netop har startet et roadshow i London og fortsætter det med at møde potentielle investorer i New York og senere Boston og San Francisco. Uber har et mål om at få rejst ni mia. dollar ved børsnoteringen. Det svarer til lige under 60 mia. kr.

Investorerne har indtil videre fokuseret på den lave ende af den pris for aktierne, som Uber har sat som mål, men det kan ændre sig, efterhånden som Uber får talt med investorerne. Og det kan gøre, at Uber kan få rejst i nærheden af de 52 mia. kr.

Uber vil ikke selv kommentere historien. Det vil Morgan Stanley, der repræsenterer, Uber heller ikke.

Uber tilbyder 180 millioner aktier til en pris på mellem 44 dollar og 50 dollar. De svarer til en pris på mellem 293 kr. og 332 kr. Det vil give Uber en markedsværdi på børsen på 84 mia. dollar svarende til 559 mia. dollar.

Profit ikke nævnt

Financial Times skriver, at Uber over de senere år har haft store tab på den globale ekspansion. Men i stedet for at fokusere på den manglende indtjening har investorerne rettet blikket mod selskabet vækst på investormøderne.

»Jeg tror ikke, at ordet profti overhovedet blev nævnt,« lyder det fra en af investorerne, der deltog i mødet.

Mødet foregik på Manhattan i New York.

På mødet spurgte investorerne ind til den lavere vækst, som selskabet har haft de senere kvartaler. Selskabet svarede, at det på grund af hård konkurrence havde været nødt til at sætte priserne ned. Men Uber vil på den korte bane kæmpe meget hårdt for at bevare markedspositionen i de byer, hvor selskabet opererer.

»Det væsentligste spørgsmål, som investorerne stillede, var, givet størrelsen af markedet, hvor længe kan Uber så opretholde en stærk vækst,« siger en af investorerne på mødet.