Twitter-brugere kan nu bestemme, hvem der kan svare

Man vælger selv, hvem der kan få lov til at svare på en besked, når man skriver den, men alle kan fortsat læse med og sende videre.

Sådan virker den nye Twitter-funktion: Når man har skrevet en besked, vælger man, hvem der kan svare på den: 1) Alle, 2) Brugere, som man selv følger, 3) Kun brugere, som er nævnt i beskeden. Efterfølgende kan man se (til højre), hvad man har valgt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Twitter
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Twitter-brugere kan nu begrænse, hvor mange brugere der kan besvare deres udmeldinger.

Det er blevet muligt, efter at det sociale medie har aktiveret en ny funktion, som har været testet siden maj. Funktionen skal medvirke til at give Twitter-brugerne mere kontrol over, hvordan deres udmeldinger diskuteres.

Vælg, hvem der kan svare

Med den nye funktion kan man vælge, hvem der har lov til at svare på en besked, som er lagt ud. Det gør man, samtidig med at man skriver sin besked. Der er tre valgmuligheder: Alle kan svare, kun brugere, som man selv følger kan svare, eller kun brugere, som er nævnt i beskeden – eller tweetet – kan svare.

Alle Twitter-brugere kan stadig vælge at »Synes om« en besked, ligesom alle kan gensende beskeden (»retweete«) men ikke alle kan skrive et svar eller en kommentar, hvis de er blevet udelukket af beskedens forfatter.

Twitter har gennem længere tid arbejdet på at højne kvaliteten af de beskeder, som lægges ud, og gøre brugen af mediet mere relevant.

I marts begyndte man at teste en anden funktion, nemlig tweets, der forsvinder efter 24 timer. »Fleets« hedder de og er kopieret fra konkurrenten Snapchat, hvor de også forsvinder efter et døgn og ikke længere kan ses. Det Facebook-ejede Instagram har ligeledes kopieret Snapchats funktion.

Gode erfaringer fra nogle måneders test

Ifølge Twitters produktdirektør, Suzanne Xie, har reaktionerne på den nye funktion været, at flere føler sig tryggere ved at bruge Twitter »og mere beskyttet mod spam og misbrug«. Samtidig viser erfaringen, at »problematiske« personer ikke har fundet andre veje til alligevel at svare, og dermed har man forhindret ubehageligheder.

Twitter, der blev stiftet i marts 2006, fungerer som en slags offentlig SMS. Brugerne skriver beskeder, kaldet »tweets« (på dansk: pip – derfor er Twitters logo en fugl), som kan ses af alle på Twitters netsted og kan sorteres gennem de såkaldte »tags« eller etiketter, som brugerne sætter på for at angive, hvilket emne de skriver om eller kommenterer. Man behøver ikke at have en Twitter-konto for at kunne læse, hvad der bliver skrevet, idet de mange tweets er offentlige.

En af de absolut mest kendte brugere er USAs præsident, Donald Trump, som har gjort Twitter til sin primære kommunikationskanal. Også Tesla-ophavsmand Elon Musk er kendt for sin Twitter-brug, som han nu er blevet lagt i spændetrøje for, fordi han med sine udmeldinger påvirkede aktiekurserne.

Twitter havde i april-juni-kvartalet 186 millioner brugere, der logger ind dagligt. De 150 millioner bor uden for USA. Dette er en stigning fra i alt 166 millioner brugere i januar-marts-kvartalet.