TV-fabrikant skifter produktion fra fladskærme til virusmasker

Efterspørgslen efter masker og mundbind er eksploderet, i takt med at coronavirussen spreder sig. Derfor omstiller det japanske elektronikfirma Sharp produktionen fra fladskærme til virusmasker på en af sine fabrikker.

Foxconn-medarbejdere i Taiwan. Foxconn har omlagt produktionen fra elektronikprodukter til virusmasker på flere af sine kinesiske fabrikker, og nu gør de det samme i Japan. Fold sammen
Læs mere
Foto: Yimou Lee/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden coronavirussen brød ud, er lagrene med masker og mundbind i Japan løbet tør. Derfor omlægger Sharp nu en af sine fabrikker til at producere masker til beskyttelse mod coronavirussen. Fabrikken, der ligger øst for Osaka, fremstillede førhen LCD-skærme til TV'er i et sterilt miljø. Og netop det sterile miljø betyder, at fabrikken er egnet til at producere masker.

Sharp vurderer, at fabrikken vil kunne producere 150.000 masker om dagen inden for et par uger, skriver britiske BBC.

Folk med mundbind og masker er ikke et sjældent syn i Japan, men coronavirussen har dog mangedoblet efterspørgslen.

Det har fået den japanske premierminister, Shinzo Abe, til at love, at der vil være op imod 600 millioner masker disponible hver måned.

Har allerede gjort det samme i Kina

Sharps moderselskab, Foxconn, har allerede annonceret, at det vil gøre det samme i Kina. Foxconn er verdens største elektronikproducent, og stort set samtlige mobil- og PC-producenter som Apple, Sony, Dell og HP får deres udstyr produceret på Foxconns fabrikker.

Foxconn vil nu producere sine egne masker, hvoraf en stor del vil gå til egne medarbejdere. Det har taget lang tid for fabrikkens medarbejdere at komme tilbage på arbejde på grund af strenge karantænekrav i Kina. Coronavirussen har haft betydning for forsyningen af computere, telefoner og gadgets verden over.

Foxconn vurderer, at de vil kunne producere op imod to millioner masker om dagen i Kina, hvor flest er smittet med coronavirus.

Herhjemme hamstrer danskerne mundbind og masker, også selv om eksperter ikke mener, at der er den store grund til at bære maske i Danmark. I udlandet er flere store konferencer og arrangementer blevet aflyst på grund af coronavirussen, men herhjemme har virussen endnu ikke haft den type konsekvenser.