TV 2 får vejret og sporten tilbage

Tjekkisk netpirat, der tidligere har drillet TDC og Finansstyrelsen, får frataget tre netadresser.

TV 2s vejrprofet Peter Tanev får nu de netbesøgende tilbage, som en tjekkisk pirat havde kapret. Foto: Jeppe Carlsen, Scanpix
Læs mere
Fold sammen
TV 2 får både vejret og sporten tilbage fra en tjekkisk netpirat, som har købt en række danske netadresser med indbyggede slåfejl.

Netadresserne tv2-vejret.dk, vejret-tv2.dk og tv2-sporten.dk bliver nu overdraget til TV 2. De var ellers ejet af en berygtet tjekkisk netpirat, Matthias Moench fra byen Horni Mesto. Han fik senest i december frataget netadressen tdcshop.dk, som han ejede sammen med i alt 958 andre danske og udenlandske netadresser. En lang række er identiske med eller næsten identiske med kendte firmaer og varemærker. Tidligere har han fået frataget adressen finansstyrelsen.dk.

Derfor betragter Klagenævnet for Domænenavne med højesteretsdommer Lene Pagter Kristensen som formand da også tjekkiske Matthias Moench som en netpirat, som udelukkende køber adresserne med det formål at kunne vise annoncer, når folk fejlagtigt taster den forkerte adresse ind.

Klagenævnet mener direkte, at det er at snylte på i dette tilfælde TV 2 og har derfor besluttet, at adresserne øjeblikkeligt skal slettes.