Tryg-topchef: »Det var noget af et blodbad«

Den øverste chef for Danmarks største forsikringsselskab glæder sig over, at han er i forsikringsbranchen, og at forretningen går strygende. For selskabet har tabt markant på sine investeringer på de finansielle markeder, som har fået flere doser »ren gift«

Tryg-direktør Morten Hübbe har tirsdag præsenteret regnskabstallene for 2018 for Danmarks største forsikringsselskab. Forsikringsforretningen går strygende, men politisk uro giver alligevel et dyrt hår i suppen, mens norske udfordringer betyder uklarhed om væksten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trygs topchef Morten Hübbe kan notere sig rigtig mange positive ting for 2018. Danmarks største forsikringsselskab har aldrig haft flere kunder, og kundetilfredsheden og -loyaliteten har aldrig været højere. Samtidig stiger præmieindtægterne mere end markedet.

Alligevel har topchefen tabt omkring en milliard kroner på bundlinjen sammenlignet med 2017.

»Der har været en rigtig positiv udvikling i kerneforretningen. Så er det klart, at Trump og Brexit har været gift for de finansielle markeder i 2018, og det betyder, at næsten, uanset hvad man måtte have investeret i, så er værdien faldet,« siger Morten Hübbe til Berlingske.

Et fald på 900 mio. kroner gør selvfølgelig en forskel. Det er udviklingen i investeringsresultatet fra 2017 til 2018, hvor det endte med et underskud på 332 mio. kr. Årets sidste tre måneder alene stod for 330 mio. kr. af underskuddet.

»Det er et meget svagt investeringsresultat, men det skal man ikke forvente kommer til at gentage sig. For alt andet i regnskabet afspejler det forhold, at Tryg er et rigtig stærkt og veldrevet forsikringsselskab,« lyder vurderingen fra Sydbank-analytiker Mikkel Emil Jensen.

Et blodbad

Morten Hübbe påpeger, at aktierne faldt 15 procent i årets sidste tre måneder, og den slags rammer selskabet hårdt. Faktisk skal vi tilbage til finanskriseåret 2008 for at finde et større underskud på på investeringerne. Her lød tabet på en milliard kroner. Og bortset fra et lille tab på 22 mio. kr. i 2015, så har der kun været et andet år - 2002 - med tab på investeringerne hos Tryg.

»Aktiefaldet i fjerde kvartal er meget voldsomt. Trump, Brexit, politisk uro i Italien og Frankrig, handelskrig. Det er ren gift. Det var noget af et blodbad i fjerde kvartal. Heldigvis har der været en forbedring i januar,« forklarer topchefen og tilføjer:

»Men vi glæder os over alt det, vi er herrer over, udvikler sig rigtig positivt, og så håber vi, at der kommer lidt mindre politisk uro rundt omkring i verden i 2019.«

Desværre for Tryg og for alle andre investorer er det ikke bare én enkelt politisk begivenhed, der har givet uro i 2018, som Morten Hübbe påpeger.

»Det er sket på mange forskellige fronter, så det tager vel noget tid, før vi kan blive trygge igen. Desværre kan der nok godt komme en hel del udsving i 2019. Derfor glæder vi os over, at vi primært koncentrerer os om forsikringsforretning, og den er i storform. Så må vi håbe på lidt mere politisk stabilitet. Men jeg er ikke sikker på, at det er lige om hjørnet.«