Telenor udpeger ny nordisk topchef

Den danske afdeling af Nordens næststørste telekoncern refererer nu til finsk topchef, som trådte indenfor hos Telenor for et halvt år siden.

Det er kun et halvt år siden, at Jukka Leinonen kom til Telenor i forbindelse med telekoncernen opkøb af hans virksomhed, Finlands største kabel-TV-selskab. Foto: Telenor Fold sammen
Læs mere

Den nye nordiske topchef for Danmarks og Nordens næststørste teleselskab har kun været i Telenor-koncernen i et halvt år.

Det er finnen Jukka Leinonen, der overtager ansvaret for Telenors nyetablerede nordiske forretningsområde. Han kom til den norske telekoncern, da Telenor i april i år købte aktiemajoriteten i hans selskab, Finlands største kabel-TV-selskab DNA, for 11,2 milliarder norske kroner.

Jukka Leinonen indtager den stol, som Telenors tidligere skandinaviske direktør, Morten Karlsen Sørby efterlod og får ansvaret for Telenor i Danmark og Sverige men ikke i Telenors norske hjemland. Finnen fortsætter sideløbende som administrerende direktør for DNA i Finland, hvor han har arbejdet siden 2010. Han blev topchef dér i 2013.

Telenor ejer i dag 97,87 procent af DNA efter at have foretaget yderligere opkøb i løbet af året.

Telenor, som den norske stat ejer 53 procent af, er nummer to i Norden efter svenske Telia. I Danmark er Telenor toer efter TDC. Her har Jesper Hansen siddet i spidsen siden november 2015 efter 15 år i den danske ledelse.