Telenor udpeger ny nordisk topchef

Den danske afdeling af Nordens næststørste telekoncern refererer nu til finsk topchef, som trådte indenfor hos Telenor for et halvt år siden.

pix-Jukka Leinonen
Det er kun et halvt år siden, at Jukka Leinonen kom til Telenor i forbindelse med telekoncernen opkøb af hans virksomhed, Finlands største kabel-TV-selskab. Foto: Telenor Fold sammen
Læs mere

Den nye nordiske topchef for Danmarks og Nordens næststørste teleselskab har kun været i Telenor-koncernen i et halvt år.

Det er finnen Jukka Leinonen, der overtager ansvaret for Telenors nyetablerede nordiske forretningsområde. Han kom til den norske telekoncern, da Telenor i april i år købte aktiemajoriteten i hans selskab, Finlands største kabel-TV-selskab DNA, for 11,2 milliarder norske kroner.

Jukka Leinonen indtager den stol, som Telenors tidligere skandinaviske direktør, Morten Karlsen Sørby efterlod og får ansvaret for Telenor i Danmark og Sverige men ikke i Telenors norske hjemland. Finnen fortsætter sideløbende som administrerende direktør for DNA i Finland, hvor han har arbejdet siden 2010. Han blev topchef dér i 2013.

Telenor ejer i dag 97,87 procent af DNA efter at have foretaget yderligere opkøb i løbet af året.

Telenor, som den norske stat ejer 53 procent af, er nummer to i Norden efter svenske Telia. I Danmark er Telenor toer efter TDC. Her har Jesper Hansen siddet i spidsen siden november 2015 efter 15 år i den danske ledelse.