TDCs TV-kanal rykker ind hos Stofa og Boxer

Underholdningskanalen Xee bliver en del af konkurrenternes TV-pakker efter sommerferien.

TDC har købt rettighederne til halvdelen af Premier League-fodboldkampene, der vises på YouSees egen TV-kanal, Xee. Den kan Stofa- og Boxer-kunder nu også se fra 1. august. Arkivfoto: Scott Heppell, Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: SCOTT HEPPELL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDCs egen TV-kanal, Xee, rykker fra 1. august ind i TV-pakkerne hos konkurrenterne Stofa og Boxer.

Resten af 2019 kan Stofa- og Boxer-kunderne derfor se med på bl.a. fodboldturneringen Premier League, hvor det TDC-ejede YouSee sikrede sig rettighederne til halvdelen af kampene, og til de danske serier »29« og »Sunday« samt amerikanske serier som »Walking Dead«, som sendes på Xee.

Fra nytår vil Xee være en del af Stofas mellempakke og store TV-pakke samt Boxers Max-pakke. De TV-kunder, der hos Stofa har VælgSelv og FritValg og hos Boxer Flex og Flex8, kan vælge Xee som en af de kanaler, der skal være i deres pakke.

Skal holde fast på kunderne

Xee blev lanceret af YouSee, der er Danmarks største TV-leverandør, i januar. Det er første gang, at en TV-udbyder opretter sin egen, egentlige TV-kanal med egen programflade og ikke blot sender smagsprøver på en særlig kanal til kunderne.

YouSee håber på, at det nye tilbud vil være med til at holde på kunderne. Det har været et problem for selskabet gennem flere år. YouSee har gennem de seneste tre år mistet 171.000 TV-kunder.

Xee er en del af grundpakken i YouSee og når dermed ud til samtlige af YouSees nu 1,22 millioner TV-abonnenter.

Både Stofa og Boxer ejes af den sønderjyske energikoncern SE/Sydenergi, der nu fusionerer med det midt- og nordjyske Eniig og bliver til Norlys. Stofa og Boxer er henholdsvis nummer to og tre på det danske TV-marked.