Ejeren af alle Danmarks sendemaster skifter navn

Teracom, som ejer alle radio-/TV-sendemasterne i Danmark og står for DAB-radionettet, får efter opkøb nyt navn.

TV-masten i Hove nær Ballerup er en del af det danske radio-/TV-sendenet, som Teracom – der nu skifter navn til Cibicom – driver. Her er administrerende direktør Martin Løbel kommet til vejrs i Hove, hvor der også er indrettet datacenter med mulighed for, at andre kan leje sig ind med udstyr. Arkivfoto: Asger Ladefoged Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Efter at have fået nye ejere skifter Teracom, som bl.a. ejer det danske radio-/TV-sendenet og bestyrer DAB-radio i Danmark, navn. Det sker, når Teracom og det nyligt opkøbte teknologiselskab Relacom lægges sammen under det nye koncernnavn Cibicom.

Teracoms administrerende direktør, Martin Løbel, fortsætter i spidsen for selskabet, der ud over den hidtidige forretning inden for TV/radio, beredskabskommunikation og infrastruktur også vil være en væsentlig spiller inden for udbygning af teleinfrastruktur.

»Med nye ejere i ryggen vil vi både kunne udvikle vores hidtidige forretning og samtidig sætte yderligere fart på udviklingen af vores tilbud inden for datacenter-colocation (udlejning af plads til eget udstyr i datacentre, red.) og løsninger inden for Tingenes Internet,« siger Martin Løbel om navneskiftet og sammenlægningen.

Teracom blev i november 2018 solgt af den svenske stat, som ejede selskabet, til den europæiske kapitalfond Agilitas for en ikke-offentliggjort pris. I januar 2019 købte Teracom så Relacoms Groups danske selskab, der har speciale i design og installation af mobilinfrastruktur til blandt andet teleselskaber.

Byder ind på radionet til »de blå blink«

Relacom Denmark skifter navn til Cibicom Services.

Navnet Cibicom er dannet af forbogstaverne i virksomhedens forretningsområder (»Critical Infrastrukture for Broadcast, IoT and Communication«) og vil være slået igennem i løbet af sommeren og det tidlige efterår.

Teracom i Danmark – nu Cibicom – ejede frem til 2017 også TV-udbyderen Boxer, som blev købt af energiselskabet SE/Sydenergi, der også ejer TV- og internetudbyderen Stofa. Cibicom har lagt billet ind på fremover at drive det danske beredskabsnet, Sikkerhedsnettet (SINE), for 45.000 brugere blandt »de blå blink«, som nu kommer i udbud. I forvejen står Cibicom for kystredningstjenesten i Danmark.