Ejeren af alle Danmarks sendemaster skifter navn

Teracom, som ejer alle radio-/TV-sendemasterne i Danmark og står for DAB-radionettet, får efter opkøb nyt navn.

TV-masten i Hove nær Ballerup er en del af det danske radio-/TV-sendenet, som Teracom – der nu skifter navn til Cibicom – driver. Her er administrerende direktør Martin Løbel kommet til vejrs i Hove, hvor der også er indrettet datacenter med mulighed for, at andre kan leje sig ind med udstyr. Arkivfoto: Asger Ladefoged Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at have fået nye ejere skifter Teracom, som bl.a. ejer det danske radio-/TV-sendenet og bestyrer DAB-radio i Danmark, navn. Det sker, når Teracom og det nyligt opkøbte teknologiselskab Relacom lægges sammen under det nye koncernnavn Cibicom.

Teracoms administrerende direktør, Martin Løbel, fortsætter i spidsen for selskabet, der ud over den hidtidige forretning inden for TV/radio, beredskabskommunikation og infrastruktur også vil være en væsentlig spiller inden for udbygning af teleinfrastruktur.

»Med nye ejere i ryggen vil vi både kunne udvikle vores hidtidige forretning og samtidig sætte yderligere fart på udviklingen af vores tilbud inden for datacenter-colocation (udlejning af plads til eget udstyr i datacentre, red.) og løsninger inden for Tingenes Internet,« siger Martin Løbel om navneskiftet og sammenlægningen.

Teracom blev i november 2018 solgt af den svenske stat, som ejede selskabet, til den europæiske kapitalfond Agilitas for en ikke-offentliggjort pris. I januar 2019 købte Teracom så Relacoms Groups danske selskab, der har speciale i design og installation af mobilinfrastruktur til blandt andet teleselskaber.

Byder ind på radionet til »de blå blink«

Relacom Denmark skifter navn til Cibicom Services.

Navnet Cibicom er dannet af forbogstaverne i virksomhedens forretningsområder (»Critical Infrastrukture for Broadcast, IoT and Communication«) og vil være slået igennem i løbet af sommeren og det tidlige efterår.

Teracom i Danmark – nu Cibicom – ejede frem til 2017 også TV-udbyderen Boxer, som blev købt af energiselskabet SE/Sydenergi, der også ejer TV- og internetudbyderen Stofa. Cibicom har lagt billet ind på fremover at drive det danske beredskabsnet, Sikkerhedsnettet (SINE), for 45.000 brugere blandt »de blå blink«, som nu kommer i udbud. I forvejen står Cibicom for kystredningstjenesten i Danmark.