Svenskere vil udfordre danske byggemarkeder

Svensk byggemarked er på vej til Danmark, og det vil skade de danske byggemarkeders position.

Foto: Torben Christensen. Jem & Fix er et af de danske byggemarkeder, der de seneste år har ekspanderet i andre nordiske lande end Danmark. Nu kan de få konkurrence på hjemmemarkedet af en svensker. FOTO: Torben Christensen/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Den store svenske byggemarkedskæde Byggmax vil ind på det danske marked, og det kan true især små og mellemstore danske byggemarkeder. Det skriver Børsen mandag.

Ifølge Børsen har Byggmax hyret tre rådgivere, som skal hjælpe Byggmax med at etablere sig på det danske marked. Kæden ejer 72 byggemarkeder i Sverige og er markedsleder der, og nu er de måske på vej til Danmark. De butikker, som Byggmax angiveligt overvejer at åbne, skal være drive-in-butikker bemandet med fire til fem ansatte med et næsten dobbelt så stort antal varenumre som Jem & Fix, som de vil konkurrere med.

Steen Johansen, som er rådgiver inden for salg og køb af virksomheder i byggeindustrien, mener, at Byggmaxs mulige indtog i Danmark kan skabe alvorlige problemer for små og mellemstore byggemarkeder rundt omkring i det danske land.

»Et indtog i Danmark af en lavpriskæde som Byggmax vil kunne kannibalisere store dele af de eksisterende tømmerhandlere- og byggemarkedskæder markedsandele og indtjening. Det vil accelerere konsolideringen og true mindre og mellemstore tømmerhandleres overlevelse,« siger Steen Johansen til Børsen.

Administrerende direktør for Byggmax, Magnus Agerwald, afviser, at der er truffet nogen beslutning om, at Byggmax skal gøre sin entré på det danske marked, men siger dog, at han ser strategiske muligheder i Danmark.