Byggemarkedskæmpe rykker ind i Nordsjælland

En af landets største kæder opfører nyt byggemarked på 5.000 kvadratmeter.

I et meget konkurrencepræget marked opfører Silvan et nyt byggemarked i Farum. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen

Den britiskejede Silvan-kæde med 42 byggecentre over hele landet åbner til næste forår et byggemarked på 5.000 kvadratmeter - svarende til lige knap en fodboldbane - i Farum i Furesø Kommune i Nordsjælland.

Silvan har ifølge lokale medier købt den såkaldte Evers-grund, som Furesø Kommune satte til salg i slutningen af 2014.

»Silvan har igennem længere tid kigget sig om efter en god placering i Furesø, og vi glæder os over, at et rigtig godt samarbejde med Furesø Kommune nu har resulteret i, at det er lykkedes. Silvan ser frem til at slå dørene op for Furesø og omegns borgere til en helt ny butik,« udtaler administrerende direktør Freddy Lauridsen til Furesø Avis.

Silvan opfører det nye byggemarked i Farum Erhvervspark, og borgmester Ole Bondo Christensen (S) glæder sig over det kommende byggecenter og håber, at det kan trække flere butikker til. Kommunen har nemlig åbnet for, at særligt pladskrævende detailhandel kan rykke ind i erhvervsparken.

Silvan - der retter sig mod private - indgår sammen med håndværkerkæden Stark - i DT Group, det tidligere børsnoterede Danske Trælast, som de senere år har været ejet af britiske Wolseley. Silvan har i det nordsjællandske i forvejen byggecentre i blandt andet Birkerød og Hillerød.

DT Group er i hård konkurrence om at sælge byggematerialer og værktøj til gør-det-selv-folk og professionelle håndværkere med det familieejede Bygma, schweiziske Bauhaus, discountkæden Jem & Fix fra Harald Nyborg-koncernen og det forhandlerejede XL Byg - foruden en myriade af lokale tømmerhandler, byggemarkeder og specialiserede netbutikker om salg.

Den langstrakte finanskrise med lavt blus i byggeriet, færre bolighandler og stagnerende privatforbrug har sat omsætningen under pres, og mange branchefolk vurderer, at der er alt for stor kapacitet af byggecentre og butikker. Alligevel har den svenske Byggmax-kæde for nylig signaleret, at den har et godt øje til det danske marked.