Flemming fra Rødding bremser kæmpekædes fremmarch

Et lille firma fra Rødding i Sønderjylland kan blokere svensk gigantbyggemarkeds indtog i Danmark.

»Vi accepterer selvfølgelig ikke, at de kan hedde Byggmax på det danske marked. Vi er i dialog med svenskerne, men de kommer ikke til at bruge navnet her,« siger Flemming Elgaard, ejeren af det sønderjyske firma.
Læs mere
Fold sammen

Den svenske byggemarkedsgigant, Byggmax har planlagt et indtog på det danske byggevaremarked, men nu kan et lille privat ejet firma fra Rødding i Sønderjylland blokere fremmarchen i Danmark.

Det skriver Børsen onsdag.

Det er det lille byggevarefirma Bygmax fra Sønderjylland, der har eksisteret i 13 år og solgt varer til byggeindustrien over nettet siden 2002 på bygmax.dk, der står i vejen.

Ejer af Bygmax i Rødding, Flemming Elgaard, siger, at firmaet har snakket med svenskerne, men der bliver ikke noget med at skifte navn på grund af den svenske kæde. Og man vil heller ikke acceptere, at den større kæde beholder sit navn, hvis de kommer ind på det danske marked.

»Vi accepterer selvfølgelig ikke, at de kan hedde Byggmax på det danske marked. Vi er i dialog med svenskerne, men de kommer ikke til at bruge navnet her,« siger Flemming Elgaard.

Ejeren af det sønderjyske firma oplyser, at man i alle 13 år, siden Bygmax startede, har haft overskud, og de planlægger at åbne butik i både Tyskland og Sverige. Men hvis de åbner i Sverige, bliver det ikke under navnet Bygmax, siger ejeren. Bygmax er dog oppe mod en betydeligt større konkurrent, og svenske Byggmax har 113 butikker i Norge, Sverige, Finland og en omsætning på cirka 2,9 milliarder kroner.

Den lille virksomhed i Rødding har kun én butik, men her bygger de videre. Og navnet ændrer de ikke.