Sultne investorer flokkes om kødfri burgere

Impossible Foods, der laver plantebaserede alternativer til kød, siger mandag, at virksomheden har rejst 300 millioner dollar forud for en kommende børsnotering. Ifølge Reuters er virksomheden, der endnu ikke er børsnoteret, værdisat til over 13 milliarder kroner.

Impossible Foods kødalternativ er lavet med en slags genetisk modificeret gær, der skaber den røde væske som skal efterligne konsistensen i en blodig og saftig bøf. Fold sammen
Læs mere
Foto: JANE LANHEE LEE/Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amerikanske Impossible Foods har fået en bred palet af kendte og ukendte investorer i ryggen. Virksomheden er en de fremadstormende producenter af plantebaserede fødevarer, der skal efterligne kød i smag, udseende og konsistens. Mandag sagde virksomheden, at den havde rejst 300 millioner dollars forud for en kommende børsnotering.

Den store interesse i at spytte penge i kødfrit kød er Impossible Foods ikke alene om at have oplevet. Konkurrenten Beyond Meat, der debuterede på børsen i New York 2. maj er siden tredoblet i værdi.

Den seneste investeringsrunde i den Silicon Valley-baserede iværksættervirksomhed Impossible Foods bringer de samlede investeringer op på 750 millioner dollars, svarende til knap fem milliarder kroner. Men trods den store opbakning fra investorerne har selskabet ikke travlt med at komme på børsen, fortæller David Lee, finansdirektør i Impossible Foods til Reuters.

Kendis-investorer i massevis

Virksomheden kan præsentere et stjernespækket felt af investorer: Jay-Z, Will.i.am., Jaden Smith og Katy Perry, der meget bemærkelsesværdigt var iført et vegansk burgerkostume til den årlige Met Gala i New York, hvilket var en klar reference til sangerindens engagement i Impossible Foods. Investorerne tæller også tennisstjernen Serena Williams, NFL quarterbacken Kirk Cousins og basketstjernen Paul George.

En række garvede forretningsfolk og venturefonde har ligeledes kastet penge i grams efter de kødfrie burgere. Herunder: Khosla Ventures, GV (Google Ventures), HorizonsVentures, Open Philanthropy Project og Microsofts Bill Gates.

Efter at den femte investeringsrunde, siden virksomheden slog dørene op i 2011, nu er overstået, ligger selskabets værdiansættelse på to milliarder dollars, ifølge Reuters. Det svarer til over 13 milliarder kroner.

Burger King vil lancere »Impossible Whopperen«

Fastfood-giganten Burger King har meldt ud, at de har planer om at lancere en »Impossible Whopper« med Impossible Foods plantebaserede »kødprodukt« i hele USA efter succesfulde test flere steder i landet.

Det kødfri kød fra selskabet er i dag at finde i over 7.000 butikker på verdensplan, men er endnu ikke nået ud på supermarkedshylderne. Finansdirektøren siger til Reuters, at det kommer til at ske i løbet det andet halvår i 2019.