Sportsøkonom om FCK-bonus: 25 mio. kr.? Nej, 70!

Der venter F.C. København langt flere penge end de udmeldte 25 mio. kr. som følge af kvalifikationen til 1/8-finalerne, vurderer sportsøkonom. Han mener, at selskabet glemmer at medregne stigende brand-, sponsor- og spillerværdi.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enten er Parken Sports & Entertainment ydmyge og konservative, eller også glemmer de at medregne mere eller mindre skjulte værdier, når de vurderer, at F.C. Københavns kvalifikation til 1/8-finalerne i Champions League giver ekstra 25 mio. i klubkassen. Det mener sportsøkonom ved CBS, Troels Troelsen, der forventer, at selskabet mindst kan hive det dobbelte i land.

”Det er meget konservativt. 25 mio. kr. er rene kontanter, som bestyrelsen ser i forhold til kvartfinalekampene. Man skal også huske på den brandværdi, de får ud af det her avancement. Derudover får værdien på spillermaterialet også et nyk opad. Det samme gør salg af merchandise. Mit bedste bud er, at det her betyder 40-70 mio. kr. ekstra til FCK,” siger Troels Troelsen.Han mener, at FCK ydermere står i en gunstig position, når de skal til at genforhandle sponsorater. Her vil værdien også være steget markant. Og prisen vil kun stige, hvis københavnerne formår at kvalificere sig til kvartfinalerne.

”For hvert niveau de går opad, ligger der 30-70 mio. kr. ekstra til klubben. Men det er vigtigt at skelne mellem den korte og den lange bane. Den korte er, hvad der sker her og nu. Her er 25 mio. kr. måske meget rimeligt, men et børsnoteret selskab har ikke en horisont til før næste kvartal, men på den lange bane giver det meget mere, når man medregner brandværdien.”

Troels Troelsen forstår udmærket godt, at udenlandske investorer med interesse i F.C. København begynder at røre på sig. Løverne er ifølge sportsøkonomen den klub i verden, der har den nemmeste adgang til Champions League. Dét, kombineret med en relativ lille markedspris, gør, at F.C. København er en attraktiv investering for investorer.”FCK er den klub i Europa, der mest attraktiv rent investeringsmæssigt. Hvis man for en stund glemmer Parken Sport & Entertainment og slog en firkant rundt om FCK som fodboldklub, så er den billig i forhold til den nemme adgang, de har til Champions League, fordi de er så suveræne på hjemlig grund. De ville kunne præsentere et flot overskud hvert år alene på grund af discountadgangen til Champions League. Det er der ikke mange fodboldklubber, der kan fremvise.”

Aktien på Parken Sport & Entertainment steg fra morgenstunden 2,4 pct. som følge af 3-1 sejren over Panathinaikos i aftes.