Siemens lancerer længere vinge og nyt design til storsællert

Ved en gennemsnitlig vindhastighed på 7,5 meter per sekund vil den nye mølle under samme forhold præstere næsten 10 pct. bedre end sin forgænger, målt på årlig energiproduktion.

Siemens Wind Power lancerede tirsdag på en vindmøllekonference i Orlando, USA, en ny mølle, SWT-2.3-120, baseret på selskabets G2-produktplatform med gearede møller. Møllen skal med tiden afløse forgængeren, SWT-2.3-108, som i sin tid afløste generationen med 101 meter roter og forinden da en maskine med 93 meter rotor.

- Nu går vi til 120 meter rotor og vi ændrer også på nacelledesignet, hvor vi går væk fra den cylindriske nacelle til den firkantede nacelle. Vores plan er at vi beholder 108'eren og bliver ved med at fabrikere den, men det er klart, at vores forventning er, at efterspørgslen vil flytte sig over på den nye mølle, siger Jacob N. Andersen, Siemens-CEO for Wind Power Onshore Americas, under en vindmøllekonference i USA til Ritzau Finans.

Ved en gennemsnitlig vindhastighed på 7,5 meter per sekund vil den nye mølle under samme forhold præstere næsten 10 pct. bedre end sin forgænger, målt på årlig energiproduktion.

- Det er den vej, det flytter sig, at vingerne bliver længere og længere, mens den totale møllekapacitet har stabiliseret sig - i hvert fald for markeder, som ikke har restriktioner på antal lokationer men mere på total kapacitet i vindmølleparken, siger Jacob Andersen.

Siemens har haft sin 2.3 mølle i mere end ti år, mens vingerne blot er blevet længere og længere. Det giver god mening på det amerikanske marked, der i høj grad er domineret af projekter, som har restriktioner på total vindkapacitet, mens begrænsningen i Europa mere er på antallet af lokationer.

- Derfor vinder den mindre mølle med den større vinge ofte på det amerikanske marked, siger Jacob Andersen.

Den nye mølle er derfor også lavet specifikt til det amerikanske marked, men vil dog også blive solgt andre steder. Udover den nye mølle, som Siemens påbegynder produktionen af i 2017, og den gamle 2.3-108, så tilbyder selskabet i USA også sin direct drive (gearløse) mølle 3.3 med forskellige vingestørrelser.

- Der er lokationer i USA, hvor den også giver god mening, men i særdeleshed i Canada har vi solgt en del direct drive møller, siger Jacob Andersen.