Samsung prøver igen: Foldetelefon til Danmark om to uger

Mobilgigantens hidtil dyreste smartphone måtte trækkes tilbage efter problemer med den dobbelte skærm. Nu kan den faktisk købes herhjemme.

Samsungs Galaxy-smartphone med en skærm, der kan foldes ud, måtte i første omgang trækkes tilbage på grund af problemer. Nu er den klar til en repremiere. Arkivfoto: Jung Yeon-je, AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JUNG YEON-JE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsungs foldbare Galaxy-smartphone, som kan få dobbelt så stor skærm ved at blive klappet ud, kommer med et halvt års forsinkelse til Danmark.

Galaxy Fold vil fra fredag 18. oktober kunne købes i Danmark og de øvrige nordiske lande for 15.900 kroner – samme pris som meldt ud ved den oprindelige premieredato i maj.

Her måtte Samsung imidlertid trække telefonen tilbage, fordi der var problemer med den dobbelte skærm. Nu er der en 50 procent tyndere overflade end på den tidligere udgave.

Åbnes som en bog

Man klapper bogstaveligt skærmen ud, som når man åbner en bog. Dermed får telefonen en samlet skærmstørrelse på 7,3 tommer i nærmest kvadratisk format indeni. Foldet sammen er skærmen udenpå på 4,6 tommer.

Samsungs danske landechef, Claus Holm, har gode forventninger til den nye smartphone, trods den høje pris.

»Vi er overbeviste om, at Galaxy Fold vil overgå vores kunders forventninger til et premiumprodukt, som er det første i en helt ny produktkategori,« siger han.

Galaxy Fold kommer i to farver: sølv og sort. Den vil blive solgt fra YouSees forretninger i de største byer og hos Elgiganten på Strøget i København samt gennem Samsung selv, og der følger et par trådløse hovedtelefoner med i prisen.

Sådan ser Galaxy Fold ud, når den er lukket sammen (til venstre), og når den er klappet ud. Der er altså skærme på begge sider af telefonen. Arkivfoto: Jung Yeon-je, AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JUNG YEON-JE.

Samsung har overhalet Apple i Danmark

Også andre mobilproducenter som LG og Huawei har længe været i gang med telefoner med dobbeltskærm. Microsoft præsenterede sit overraskende bud i denne uge, en telefon med to adskilte skærme, som kommer i handelen om et års tid.

Den næsten kvadratiske skærm i udfoldet stand betyder, at f.eks. film godt nok vises i større størrelse, men at de i kraft af deres format ikke kan fylde skærmen ud lodret. Samsung har peget på, at telefonens skærm giver mulighed for bedre at kunne overskue flere kørende apps på samme tid.

Samsung er verdens største smartphoneproducent og har netop overhalet Apple i Danmark som det mest populære mobilmærke, viser tal fra analysehuset IDC, der følger teknologimarkederne tæt.