Efter flere skærmfejl: Samsung vil re-lancere foldetelefon

Samsung vil re-lancere sin nyeste foldetelefon, Galaxy Fold, efter at have repareret en række skærm- og hardwarefejl. Det sydkoreanske selskab håber på, at smartphonemodellen kan forøge salgstal og genoprette mobilproducentens omdømme.

Udskydelsen af Samsungs Galaxy Fold har været pinligt for producenten, der kæmper for at genoprette deres image som verdens førende producent af smartphones. Derfor satser selskabet på, at modellen kan sætte fut i sløve salgstal. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSH EDELSON/Ritzau Scanpix

Mobilproducenten Samsung Electronics vil re-lancere sin højt forventede foldetelefon Galaxy Fold i september efter at have kæmpet i flere måneder med at fixe flere fejl og defekter på modellens skærm. Med re-lanceringen satser telegiganten på at sætte gang i sløve salg og gendanne et image som verdens største producent af smartphones.

Det skriver Financial Times.

Selskabet håber på, at Galaxy Fold vil være den model, der kan øge salgstallet i et globalt marked for smartphones, der er blevet mere og mere sløvt. Dette skyldes i høj grad, at det er blevet sværere at kende forskel på forskellige smartphonemodellers trinvise designopgraderinger.

»Samsung har taget sig tid til fuldt ud at evaluere produktets design, lave nødvendige forbedringer og køre stringente tests for at validere de ændringer, vi har lavet,« siger Samsung i en meddelelse torsdag.

Annonceringen kommer blot tre måneder efter, at virksomheden måtte aflyse den oprindelige lanceringsdato den 26. april for verdens første smartphone, der kan foldes. Efter planen vil Galaxy Fold koste omkring 1.980 dollar, eller 13.275 kr. Lanceringen blev aflyst på baggrund af en række klager fra flere anmeldere, der opdagede at skærmen frøs, krakelerede eller i nogle tilfælde holdt op med at virke, efter en beskyttelsesfilm blev fjernet.

Udskyldelsen har været et hårdt slag mod producenten, der er ivrig efter at cementere sit omdømme som en innovativ gigant inden for teknologi. Producenten møder nemlig en stigende konkurrence fra andre selskaber såsom kinesiske Huawei, der planlægger at lancere deres egen foldesmartphone, Mate X, til september. Samsung er derfor nu i gang med de sidste tests på modellen, der er højt forventet, efter at have udført et komplet omdesign af mobilen, skriver Financial Times.

Forbedringerne inkluderer en udvidelse af beskyttelsesfilmen på skærmen for at forhindre, at brugere kan fjerne den. Samtidig har Samsung tilføjet specielle låg på mobilens hængsler for at beskytte dem mod støv og andre fremmede partikler, der kan føre til slitage, skriver avisen.

Galaxy Fold modellen vil være den første smartphone i verden, der kan foldes, og vil koste omkring 13.275 kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Samsung Electronics.

Relanceringen vil efter planerne komme i hælene på salget af Samsungs nyeste flagskib den 7. august, Galaxy Note 10 smartphonen. Selskabet havde oprindeligt planlagt at sende omkring en mio. enheder af foldetelefonerne til forhandlere i år, men ifølge flere analytikere vil det samlede salg ikke kunne imødekomme virksomhedens forventninger.

Samsung har tidligere indrømmet, at Galaxy Fold blev skubbet ud på markedet, før den var klar. Og det er ikke noget, der ligefrem beroliger kritikere og analytikere, der stadigvæk er skeptiske over modellen og den nye lanceringsdato.

»Dette er deres sidste chance for at dæmpe forbrugernes bekymringer over dette produkt. Enhver supplerende defekter vil være det værste for virksomheden. Det der tæller her, er deres kvalitetskontrol frem for salg,« siger Kim Young-woo, en analytiker ved investeringsfirmaet SK Securities.