René Redzepi køber sig til kontrollen med Noma

Stjernekokken René Redzepi er for første gang hovedaktionær i den restaurant, han har gjort til en gastronomisk verdenssucces.

Nomas stjernekok René Redzepi har købt den amerikanske finansmand Marc Blazer ud af Noma og har dermed overtaget kontrollen med den restaurant, han hidtil har haft den gastronomiske kontrol over. Arkivfoto: Robin van Lonkhuijsen/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

René Redzepi har nu sat sig for bordenden i den gastronomiske succes, som han har haft det køkkenmæssige ansvar for i de sidste 17 år.

Stjernekokken har således købt sig til kontrollen over Noma. Han ejer således knap 75 procent af Noma af 2003 ApS efter at have købt den amerikanske finansmand Marc Blazer og dennes selskab, Overture, ud af Noma. Det fremgår af CVR-registeret og af Nomas egen hjemmeside.

»Jeg er glad for at kunne dele, og jeg er taknemmelig over for Marc for, at han nu har hjulpet os med at konstruere en måde for mig og teamet til at eje vores egen virksomhed ved at sælge Overtures aktier til os. Dette er første gang, at jeg bliver majoritetsejer af dette projekt, der er blevet mit livs arbejde, og i dag involverer hele min familie og mange, som jeg nu betragter som familie,« skriver kokken på Nomas hjemmeside.

Marc Blazer købte sig ind i ejerkredsen i 2013 og fik en andel på 45 procent af restauranten. Med dennes exit er Redzepi gået fra en ejerandel på 30 procent til nu omkring 75 procent af den tostjernede Michelin-restaurant.

Et nyt kapitel

René Redzepi var med til at stifte Noma for 17 år siden sammen med Claus Meyer, designmillionæren Kristian Byrge og kokken Mads Refslund, der siden hen rykkede videre til egne Michelin-restauranter og amerikanske forretningseventyr. Claus Meyer er fortsat medejer af restauranten og sidder i lighed med Kristian Byrge på en post på mellem ti og 14,99 procent af Noma.

Det nye Noma 2.0 på Refshaleøen. PR-foto: Jason Loucas Fold sammen
Læs mere

Det nye Noma blev en realitet i 2018, hvor restauranten rykkede længere ud på Refshaleøen til lokaler, som stjernearkitekten Bjarke Ingels i samarbejde med René Redzepi fik skræddersyet til Michelin-restaurantens vision og behov. Restauranten er tre gange kåret som verdens bedste og har i øjeblikket to Michelin-stjerner.

Marc Blazers farvel til den danske restaurantscene betyder også et farvel til formandsposten i Noma, som i stedet overtages af driftsdirektør Peter Kreiner. René Redzepi er fortsat Nomas direktør og køkkenchef. Og han gør nu klar til at vende et nyt blad i historien om Noma, der sidste år gav et overskud efter skat på knap 700.000 kroner ud af en bruttofortjeneste på 33 mio. kr.

»Det næste kapitel af Noma handler om at give tilbage til denne udvidede familie og bringe dem endnu tættere på virksomheden. Det vil også handle om at fortsætte med at arbejde med venner og tidligere teammedlemmer, hvis egne projekter vi har været heldige nok til at være en del af,« skriver Redzepi.