Øget konsolidering kan præge betalingsbranchen på sigt

Selv om Nets løbende bliver rygtet til enten at ville overtage andre firmaer eller blive overtaget af andre, så ønsker ledelsen ikke at udtale sig konkret om emnet.

Arkivfoto: Nets. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2014 Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Men på længere sigt er det bestemt muligt, at spillere inden for betalingsbranchen kommer til at slå sig sammen, udtaler Klaus Pedersen, der er finansdirektør hos Nets, efter den danske betalingskoncerns regnskab for første kvartal af 2017.

- Det er klart, at man skal være både døv og blind, hvis man ikke har lagt mærke til, at der er spekulationer omkring os. Og de konkrete spekulationer har jeg egentlig ikke nogen kommentar til. Det, der er vigtigt for os, er at drive den her forretning bedst muligt og levere nogle solide resultater til vores investorer og aktionærer.

- Men hvis man kigger 5-10 år frem i tiden, så tror vi da på, at det her marked vil se en øget grad af konsolidering. Hvornår, hvordan og hvem - det må tiden så vise. Men vores fokus er lige nu på at levere de bedste produkter og services ud i markedet og levere de bedst mulige resultater, lyder det fra Klaus Pedersen.

Ligesom Nets tidligere har været rygtet til at være interesseret i selskabsopkøb, så rapporterede Bloomberg News i slutningen af april, at franske Wordline havde et godt øje til det danske selskab.

Dette skulle være for at få et større fodaftryk i Norden, hvor Nets sidder på en dominerende position, skrev analytikere fra den amerikanske investeringsbank Citi i en analyse ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS