Nye regler truer de små fiskere

Hundestedfiskere frygter, at store selskaber vil overtage fiskeriet i de danske farvande, efter at nye regler gør det muligt at handle med kvoterne.

Formanden for Danmarks Fiskeriforening opfordrer fiskerne til at tænke konstruktivt, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Fiskere i Hundested frygter, at de nye regler for fiskerireguleringen betyder fiskeriets død i de små havne. Som noget nyt gør reglerne det nemlig muligt for fiskerne at købe og sælge kvoter.

Ifølge formand for havnen i Hundested, fiskeskipper Børge Larsen, ser man allerede nu, at fiskere går sammen og med bankerne i ryggen køber kvoter op.

Det er med til at presse priserne i vejret, og det kan som fisker være svært at stå for fristelsen til at sælge sin kutter og score kassen.

Børge Larsen forudser derfor, at fiskene i de danske farvande vil blive fordelt på få store kuttere i de store havne som Thyborøn, Hanstholm, Hirtshals og Skagen, mens fiskeriet i de små havne helt uddør.

Formand for Danmarks Fiskeriforening Flemming Kristiansen forstår godt fiskernes bekymringer. Men han opfordrer dem til at tænke konstruktivt.

- Hvis man sætter sig ned og siger: »Vi dør.« Så dør vi. Hvis man derimod siger: »Nej, vi vil overleve,« så kan det godt lade sig gøre. Også med de nye regler, siger han.

Kilde: Frederiksborg Amts Avis