Ny Danske Bank investeringsløsning har kun småpenge om bord

Danske Banks investeringssats June har efter bankens eget udsagn overgået forventningerne siden lanceringen i maj, dog vælter det ikke ind med penge og formuen er stadig på under 100 mio. kr.

Arkkivfoto. Danske Banks investeringssats June har efter bankens eget udsagn overgået forventningerne siden lanceringen i maj. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov

Det skriver Børsen.

Danske Bank henvender sig til et yngre segment med June, hvorfor andre faktorer end formue spiller ind ved lanceringen.

- Vi har sat et lavt minimumbeløb på 100 kr. og et loft på 300.000 kr., og derfor har det vigtige for os i de første uger været at se på, hvor mange brugere vi får ind mere end hvor stor en formue, siger Simon Haldrup, chef for Danske Banks digitale laboratorium Mobilelife, der har udviklet June, til Børsen.

Analysehuset Morningstar deler Danske Banks begejstring, dog er de mindre konkurrenter mere skeptiske, overfor tempoet June udvikler sig i.

- Det er en stor opgave for en lille opstartsvirksomhed at disrupte det kæmpe marked. Derfor havde vi håbet på, at Danske Bank ville udvide markedet for alle spillere, inklusive os. Men det vil de ikke, siger Anders Hartmann, adm. direktør for Nord Investments.

Danske Banks investeringsindsats er baseret på passivt forvaltede indeksfonde med en pris på 0,8 pct. om året og er halvt så dyr sammenlignet med de dominerende aktive forvaltede produkter på markedet.