Novo Nordisk Fonden vil firedoble sine årlige udbetalinger

Novo Nordisk Fonden vil firedoble sine årlige udbetalinger over de næste fem år.

Novo Nordisk Fonden vil firedoble sine årlige udbetalinger over de næste fem år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

Indsatsen på områder, hvor fonden hidtil har været aktiv, vil fortsætte og blive styrket yderligere.

Samtidig breder fonden sig mere ud og vil fremover også støtte forskning og udvikling, der fremmer et bæredygtigt samfund, og støtte naturvidenskabelig og teknisk forskning, der skal være med at skabe flere videnskabelige gennembrud.

»Vores vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet,« siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden og tilføjer:

»Ambitionen er at kunne nå et udbetalingsniveau på 5 mia. kr. i 2023, hvilket vil være en firedobling i forhold 2017 niveauet på 1,3 mia. kr. Kort fortalt vil vi øge støtten til alle de områder, vi hidtil har støttet, og brede os ud til en række andre områder, hvor vi ikke hidtil har været særligt aktive.«

Sundhedsvidenskab har historisk set været Novo Nordisk Fondens største støtteområde, og det vil det fortsat være fremadrettet. Derudover vil fonden øge sit fokus på blandt andet uddannelse, innovation, behandling og forebyggelse af diabetes samt humanitære og sociale formål.

Et nyt fokusområde for Novo Nordisk Fonden bliver at støtte udvikling af en mere bæredygtig verden.

Et andet nyt fokusområde for fonden bliver at støtte naturvidenskabelig og teknisk forskning inden for eksempelvis kemi, fysik og computerteknologi, der spiller en stadig større rolle i udvikling af nye løsninger.