Novo-datter tager springet til USA

Det danske medicialselskab Xellia Pharmaceuticals, der er fuldt ejet af Novo A/S, køber produktionsfacilitet i USA af tysk medicalgigant. Aftalen indebærer samtidig en fast leverance til det tyske selskab, Fresenius Kabi USA.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske medicinalselskab Xellia begynder nu også produktion i USA.

Xellia, der er 100 pct. ejet af Novo A/S - hovedaktionæren i bl.a. Novo Nordisk A/S, har i dag produktion i Danmark, Norge, Ungarn og Kina, men køber nu produktionsfaciliteter i USA af den tyske medicinalgigant Fresenius Kabi USA.

Det oplyser selskaberne i en meddelelse.Xellia er en specialiseret virksomhed, der producerer antiinfektionslægemidler mod alvorlige og ofte livstruende infektioner. Købet af produktionsfaciliteterne, der ligger i byen Raleigh i staten North Carolina, er en markant udvidelse af selskabets produktionskapacitet for injicerbare farmaceutiske produkter, oplyser Xellia.

Selskabet vil fastholde de 80 ansatte og fortsætte med at fremstille bestemte produkter på stedet for Fresenius Kabi USA. Xellia har planer om i fremtiden at udvide produktionen på stedet yderligere og derved også ansætte flere medarbejdere.I en kommentar til købet siger Carl-Åke Carlsson, adm. direktør i Xellia:

»Dette er en fantastisk mulighed for os at udvide vores produktionskapacitet i USA, som er et vigtigt marked for os. Vi har stor respekt for Fresenius Kabi og dets medarbejdere, og vi har været i partnerskab med firmaet i flere år som en foretrukken, betroet leverandør af aktive farmaceutiske ingredienser. Jeg tror, at dette opkøb vil være en win-win situation til gavn for begge virksomheder og vores kunder.«

Opkøbet er en del af Xellias igangværende globale ekspansionsplaner, som blandt andet omfatter en investering på to mio. dollar i selskabets produktudvikling og innovation-center i Zagreb, Kroatien i maj.De finansielle detaljer i handlen mellem Xellia og Fresenius Kabi er ikke oplyst.