Mystik om selskab bag muligt Parken-bud

I forlængelse af gårsdagens nyhed om et forestående købstilbud på Parken, oplyste Parken her til morgen, at selskabet Arena Developments ApS har henvendt sig om et møde med Parkens to storaktionærer. Men selskabet findes ikke i selskabsregistret.

Et selskab ved navn Arena Developments ApS har ifølge Parken meldt sig som interesseret køber af det børsnoterede selskab. Søger man i det officielle danske selskabsregister, findes selskabet imidlertid ikke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ritzau Scanpix

Parken Sport & Entertainment, der blandt andet står bag fodboldklubben FC København, oplyste onsdag morgen, at selskabet har modtaget en henvendelse om et møde om salg af selskabets aktier.

Henvendelsen kommer fra et selskab ved navn Arena Developments ApS, oplyste Parken i fondsbørsmeddelelsen.

»Med henvisning til gårsdagens artikler om et muligt købstilbud på aktierne i Parken Sport & Entertainment A/S og i fortsættelse af selskabsmeddelelse nr. 01/2019 af 8. januar 2019 kan det oplyses, at Parken Sport & Entertainment A/S på vegne et selskab, der benævner sig Arena Developments ApS, har modtaget en anmodning om et møde, herunder med storaktionærerne Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen,« skriver Parken.

Men et selskab ved det navn findes ikke i det officielle danske register over registrerede virksomheder, CVR. En søgning i registret giver ikke noget match i databasen.

»Din søgning gav desværre intet resultat,« lyder beskeden, når man indtaster Arena Developments ApS.

En opringning til Erhvervsstyrelsen giver ikke umiddelbart svar på, om selskabet er på trapperne til at blive registreret eller, hvorvidt der overhovedet er et selskab ved det navn, som har anmodet om at blive registreret.

Parken er tilsyneladende også opmærksom på den manglende registrering af selskabet i CVR.

»Det er derfor, vi skriver: ...der benævner sig,« lyder det i en kortfattet SMS fra presseafdelingen med henvisning til ordlyden i pressemeddelelsen, som er gengivet ovenfor.

Storaktionærer afviser salg

Parken oplyste også i fondsbørsmeddelelsen, at de to storaktionærer, Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, har afvist at sælge deres aktier:

»Parken Sport & Entertainment A/S har forelagt anmodningen for Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, der begge har oplyst, at deres aktier i Parken Sport & Entertainment A/S ikke er til salg, hvorfor de ikke finder deltagelse i et møde med Arena Developments ApS relevant.«

Over for Berlingske oplyste Erik Skjærbæk her onsdag morgen følgende:

»Mine aktier er ikke til salg, og den henvendelse, som er kommet, opfatter jeg ikke som seriøs: Jeg har gang i mange andre ting, og jeg gider ikke bruge mere tid på det her,« siger han og tilføjer, at det for ham ikke er et spørgsmål om pris.

Det var mediet InsideBusiness, der i går tirsdag bragte nyheden om et forestående opkøb af Parken. Parken afviste oplysningerne, som LD efterfølgende bekræftede. LD-direktør Dorrit Vanglo påpegede i samme åndedrag, at de lækkede oplysninger om et muligt salg risikerer at forpurre handlen.

Parken kontrolleres af tre storaktionærer: LD med små 30 procent, mens de to erhvervsmænd Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen har henholdsvis 22 og 21 pct. Karl Peter Korsgaard ønsker ikke at udtale sig om sagen.

Dorrit Vanglo, dirketør i LD, fortalte tirsdag, at LD har haft kontakt med Redstone, der rådgiver den amerikanske investeringsfond Fortress. Den amerikanske investorer skulle ifølge InsideBusiness have en plan om at betale 105-120 kr. per aktie. Buddet vil svare til en samlet pris på Parken på 1-1,2 mia. kr. svarende til en præmie på mellem 25-43 pct. i forhold til mandagens aktiekurs.

Planen skulle ifølge mediet være at sælge aktiviteter fra, herunder badelandet Lalandia og kontorejendommene på Østerbro, for i stedet at koncentrere sig om FC København og nationalarenaen Parken.