MT Højgaard-topchef: Selskabet er i en alvorlig situation

MT Højgaard, der er ejet af de to fonde Monberg & Thorsen og Højgaard Holding, står i en alvorlig situation.

Det siger den nye administrerende koncerndirektør, Anders Heine Jensen, efter entreprenørkoncernens regnskab for tredje kvartal, der er fremlagt torsdag.

»Det er meget utilfredsstillende kvartal. Selskabet er i en alvorlig situation. Der ligger en meget stor opgave med at få sikret en stabil drift og med at få bygget ordentlig kvalitet ind,« siger han til Ritzau Finans.

Entreprenørkoncernen har måtte nedjustere sine forventninger til årets resultat. Der ventes nu et driftsunderskud på omkring 550 mio. kr. mod tidligere 400 mio. kr.

Det skyldes en nedskrivning et større anlægsprojekt samt den voldgiftssag omkring MgO-vindplader, som MT Højgaard tabte i september.

»Nedskrivningen knytter sig til et enkelt projekt, som har udvist uheldige egenskaber, og som har resulteret i en større nedskrivning. Det er blevet forsinket, og omkostningerne er steget. Jeg vil ikke gå i detaljer, andet end at sige at det knytter sig til et større projekt,« siger Anders Heine Jensen.

B-aktien i Højgaard Holding falder torsdag efter regnskabet med 1,7 pct. til 86 kr., mens A-aktien handles 1,9 pct. lavere i 101 kr.

Monberg & Thorsen-aktien handles uændret til 92,20 kr.

/ritzau/FINANS