Microsoft kan generobre titlen som mest værdifulde virksomhed

Microsoft kan blive det andet selskab i historien, der når en markedsværdi på én billion dollar. Det eneste selskab, der før har nået milepælen, er Microsofts største konkurrent Apple.

Microsoft kan blive det kun andet sleskab, der opnår en værdi af 1.000 milliarder dollar. Arkivfoto: Carlo Allegri/Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Carlo Allegri

For få år tilbage sad Apple på en altdominerende markedsposition sammenlignet med konkurrenten Microsoft. I dag er der blot et mulehårs afstand mellem de to giganter, der nærmer sig en markedsværdi 1.000 milliarder dollar.

Når de amerikanske børser åbner i dag kl. 15.30 dansk tid, kan Microsoft gå hen og blive den anden virksomhed i historien, der når en markedsværdi på 1.000 milliarder dollar (6.600 milliarder kroner). Det er tre gange så mange penge som Danmarks bruttonationalprodukt, der ligger på 2.200 milliarder kroner.

Da det amerikanske marked lukkede onsdag, lå Microsoft til en vækst på fire procent i eftermarkedet, efter at techgigantens tredjekvartalsregnskab kom ud. Det indikerer, at investorerne på baggrund af regnskabet har været villige til at presse prisen op. Microsoft skal vokse med 4,4 procent for at nå de 1.000 millarder dollar.


Skyen giver Microsoft medvind

Hvis Microsoft stryger permanent ind på førstepladsen, vil det ikke være første gang, at softwaregiganten er i førersædet. Da IT-boblen var på sit højeste i 2000, var Microsoft verdens mest værdifulde virksomhed med en markedsværdi på 533,4 milliarder dollar. Det var først i 2010, at iPhone-giganten voksede sig større end Microsoft.

I Microsofts pæne kvartalsregnskab var det selskabets serverprodukter, der trak det tunge læs. Overskudet på virksomhedens såkaldte intelligent cloud-afdeling har nu overhalet det, som Microsoft tjener på sin tablet, Surface, Xbox, Bing og de klassiske Windows-styresystemer til PC.

Sidste gang, Apple måtte se sig overhalet af den tidligere storebror, var tilbage i december, da Apple offentligt måtte erkende, at iPhone-salget næppe kørte på skinner.

Inden markedets åbning ligger Microsoft med en markedsværdi på 958 milliarder dollar mod Apples 977 milliarder. Amazon er den eneste anden virksomhed, der har været i nærheden af at tangere 1.000 milliarder dollar i markedsværdi.