Maersk Line får endnu en godkendelse til tysk opkøb

Læs mere
Fold sammen

Maersk Line, der er rederiet under Mærsk-koncernen, har forleden fået endnu en nødvendig godkendelse i forbindelse med den milliardstore overtagelse af tyske Hamburg Süd.

Senest er det myndighederne i Brasilien, der har givet deres velsignelse af købet, fremgår det af en meddelelse fra Maersk Line.

Dermed har Maersk Line indhentet godkendelser fra blandt andet USA, Australien, EU, Mexico, Tyrkiet, Japan, Ecuador og altså nu også Brasilien.

Tilbage venter der fortsat grønt lys fra en række nationer, men Maersk Line regner med at have dem på plads for derved at lukke aftalen i fjerde kvartal i år.

Maersk Line annoncerede opkøbet af Hamburg Süd i december 2016. Købsprisen er på godt 4 mia. dollar, og for den pris kan Maersk Line, branchens største spiller, indlemme verdens øjeblikkeligt niendestørste containerrederi i flåden.

Når Hamburg Süd bliver integreret i Maersk Line, forudses der 350 til 400 mio. dollar i årlige besparelser fra synergieffekter på driften med start i 2019.

De penge skal findes ved at optimere rederiernes samlede rutenetværk samt via bedre udnyttelse af havnekapaciteten i de Mærsk-ejede havne i divisionen APM Terminals.

Mærsk har lovet at offentliggøre flere detaljer om integrationen af opkøbet, når handlen gennemføres endeligt.

/ritzau/FINANS