Kloge elpærer rykker udenfor - og danser til musikken

Philips udvider sit system af intelligente elpærer, Hue, med nye funktioner.

Philips' lyssystem, Hue, kan snart også bruges udendørs, hvor man tilsvarende kan stille på pærernes farvetoner og bruge faste forindstillinger til bestemte stemninger. Foto: Philips Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LAS VEGAS, USA: Noget så tilsyneladende kedeligt som elektrisk lys er på rekordtid blevet en del af det nye, smarte hjem, og til sommer vil også belysningen i haven kunne justeres i en farverigdom - eller lege lysshow, når der afspilles musik eller film.

Det er den hollandske elektronikgigant Philips, som udvider sin stadig mere populære Hue-serie af såkaldt intelligente elpærer, der med en mobilapp kan stilles til andre farvetoner og -nuancer eller programmeres til at tænde og slukke på bestemte tidspunkter, eller når man tager af sted eller kommer hjem. Her er det mobiltelefonens GPS, der sørger for at sende besked videre til lyssystemet, som er koblet på det trådløse net i hjemmet.

Til sommer kommer Hue Outdoor-lamper, så også haven, indkørslen og terrassen kan ses i nyt og personligt lys. Allerede til foråret opdateres Hue-appen til både Android- og iOS-telefoner, så den bliver lettere at finde rundt i og får flere muligheder for at opsætte og integrere elpærerne i hjemmet, samtidig med at den får selskab af Hue Sync - en ny app til computere med Microsofts Windows 10 eller Apples MacOS High Sierra, som gør det muligt at få pærerne til at reagere og lyse i takt til spil, film og musik, der afspilles på computeren.

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES). Berlingske er inviteret af Branchen Forbrugerelektronik (BFE).