IT-komet vinder vækstpris for andet år i træk

Den børsnoterede softwarevirksomhed Netcompany trækker for andet år i træk en vækstpris med hjem fra virksomhedskonkurrencen Entrepreneur of the Year, der bliver afholdt torsdag aften.

Foto: Entrepreneur of the Year. Fold sammen
Læs mere

Netcompany har fået masser af opmærksomhed i 2018 – og det med god grund. Den danske softwarevirksomhed har fortsat sin imponerende vækst, og samtiden har den i årets løb været igennem en succesfuld børsnotering, der er med til at sikre, at virksomheden også kan blive ved med at vokse uden for landets grænser.

Torsdag aften er den atter i rampelyset. Til landsfinalen i virksomhedskonkurrencen Entrepreneur of the Year har den fået vinderprisen i priskategorien Growht. Finalen finder sted i Forum på Frederiksberg, og her er der torsdag aften allerede uddelt en stribe priser til vækstvirksomheder – deriblandt Søstrene Grene, Scanmetals og Reapplix.

Det er ikke noget tilfælde, at netop growth-prisen går til Netcompany, der også trak hæder hjem til sidste års landsfinale i Entrepreneur of the Year. Netcompany har år efter år bevist, at den kan blive ved med at vokse, forklarer Søren Smedegaard Hvid, konkurrenceansvarlig hos revisionshuset EY, der står bag vækstdysten, i en kommentar til den uafhængige jurys vindervalg i Growth-kategorien.

»Hos Netcompany fremhæver juryen en imponerende udvikling af forretningen og en stærk eksekvering af vækstplanerne. Den markante ledelse forstår at tegne virksomheden og skabe en stærk og performancedrevet kultur, hvor kunder, kvalitet og markedsforståelse er i fokus,« siger han og tilføjer:

»Hertil bemærker juryen et stærkt engagement i Danmarks fremtid, når det gælder iværksætteri, uddannelse, disruption og vækst – der alt sammen peger på forbilledligt entrepreneurskab i den helt rette ånd.«

Lige siden etableringen ved årtusindeskiftet er det simpelthen rullet derudad for den københavnske IT-komet. Netcompany udvikler store, driftstabile IT-løsninger for både det offentlige og virksomheder og har i dag 1.700 medarbejdere fordelt på otte kontorer i fem lande.

Netcompanys ansigt udadtil er adm. direktør og medstifter André Rogaczewski. Han var også frontfigur, da Netcompany i foråret 2018 tog det helt store spring og blev noteret på Københavns Fondsbørs.

I kategorien Growth sætter konkurrencejuryen i vækstdysten fokus på de virksomheder, der leverer, servicerer og ikke mindst skaber arbejdspladser i Danmark. Vindervirksomhederne i Growth DK skal have en klar vækststrategi samt vise vækstpræstationer på hjemmemarkedet, lyder det i EYs kategoribeskrivelse.

Netcompany var oppe mod to andre finalister ved kåringen torsdag aften i Forum. Den ene var BILA, der leverer rådgivning, konstruktion, udvikling, implementering og servicering af robotanlæg, den anden var AART Architects, der designer bygninger og byrum og tillige dokumenterer den forskel, arkitekturen gør for mennesker, og det aftryk, den sætter på samfundet.