Entrepreneur of the Year afslører modtager af ærespris

Landsfinalen i det, der er blevet kaldt erhvervslivets Oscar-uddeling, løber af stablen torsdag. Allerede nu er det blevet offentliggjort, at årets ærespris går til Karin Salling.

Karin Salling har i mange år været med til at forme Salling Group, der i dag har vokset sig til at blive en international detailhandelsgigant. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR/Peter Bille

Vinderen af årets ærespris til virksomhedskonkurrencen Entrepreneur of the Year er i sig selv et bevis på, hvor langt man kan nå med godt købmandskab. Revisionshuset EY, der stå bag konkurrencen, har allerede før landsfinalen torsdag valgt at afsløre, hvem der modtager den såkaldte ærespris – og det bliver Karin Salling.

Karin Salling er enke efter Herman Salling, der var ophavsmand til Dansk Supermarked, som står bag en lang række kendte dagligvarebutikker som Bilka, Føtex og Netto. Som repræsentant for stifterfamilien har Karin Salling i mange år været med til at styre koncernen, der i dag er 100 pct. fondsejet, mod nye højder.

Æresprisen gives til erhvervskvinden Karin Salling, men den er også et udtryk for, at juryen i virksomhedskonkurrencen mener, det er værd at fremhæve de præstationer, som koncernen som helhed har kunnet præstere gennem årene, fortæller juryformand Christian Frigast i en pressemeddelelse.

»Karin Salling og Salling Group er så afgjort en værdig modtager af denne anerkendelse, som både er en hyldest til Herman Sallings fremsynethed og ledelse, virksomhedens betydning i dansk dagligvarehandels fortid og fremtid samt det aktive engagement og bidrag til samfundet omkring,« siger han.

Sagen er da også, at Salling-koncernen har været med til at forme dansk erhvervsliv i mange år. Koncernens historie går reelt mere end hundrede år tilbage til 1906, hvor Ferdinand Salling oprettede virksomheden, som efterfølgende gik i arv til Herman Salling. Det, der begyndte med en en lille manufakturhandel i Aarhus, er i dag blevet til en international detailhandelskoncern.

Salling Group levede i mange år en tilværelse, hvor den ikke tiltrak sig så megen interesse som i dag. Det ændrede sig dog, da den for få år siden tilbagekøbte Dansk Supermarked fra A.P. Møller - Mærsk. Det tilbagekøb mener juryformand Christian Frigast vi alle skal være glade for.

»I 2014 var det ikke givet, at det, der i over 50 år havde været Dansk Supermarked, ville forblive i dansk ejerskab, da A.P. Møller - Mærsk valgte et frasalg. Men med tilbagekøbet sikrede Salling Fondene som ny eneejer, at dagligvaregiganten forblev 100 pct. på danske hænder,« siger han.

Den danske landsfinale i virksomhedsdysten Entrepreneur of the Year bliver afholdt torsdag aften i Forum på Frederiksberg, hvor mere end 800 gæster fra erhvervslivet mødes til den årlige prisuddeling, i den glamourøse konkurrence, som har det uofficielle tilnavn »erhvervslivets Oscar-uddeling«. Berlingske er mediepartner på konkurrencen.