Han ville åbne restaurant på Mars: Nu brænder imperiet ned i et spindelvæv af konkurser og retssager

Eksklusiv Karma Sushi og mexicansk finger food fra VACA var opskriften, der skulle sende Morten Hanssons restauranter hele vejen ud i rummet. I stedet har den kendte koncern for anden gang ramt jorden i et virvar af konkurser, karantæner og retssager. Selv mener stifteren, at han er blevet slagtet af skattemyndighederne og folk, han stolede for meget på.

Morten Hansson åbnede den første Karma Sushi i 2007 i Frederikshavn og udvidede senere koncernen med fødevarefabrikken Dan Gastro og det mexicanske koncept VACA. Stifterens livsværk gik første gang ned i slutningen af 2020. Nu er det netop sket igen. Maria Albrechtsen Mortensen/Arkivfoto

Morten Hansson vidste godt, det var en vild ambition, da han i 2018 fortalte Berlingske, at han ville være den første til at åbne en restaurant på Mars.

Men det syntes folk også, argumenterede kokken og stifteren af sushikæden Karma Sushi, fødevarefabrikken Dan Gastro og det mexicanske koncept VACA, da han tilbage i 2007 åbnede sin første sushirestaurant i Frederikshavn.