Hæder kan få stor betydning

For bunkeroil-firmaet Monjasa var Entrepreneur of the Year-prisen et positivt rygklap.

For to år siden blev det virksomheden Monjasa fra Fredericia, der løb med titlen som Entrepreneur of the Year i Danmark. Virksomheden handler med bunkeroil, altså brændstof til skibe, og var på skrap vækstkurs, da det i 2012 blev hædret med prisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Rosenvold
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ros er en positiv ting. Den skal man ikke undervurdere værdien af – heller ikke i erhvervslivet.

For to år siden blev det virksomheden Monjasa fra Fredericia, der løb med titlen som Entrepreneur of the Year i Danmark. Virksomheden handler med bunkeroil, altså brændstof til skibe, og var på skrap vækstkurs, da det i 2012 blev hædret med prisen.

De to stiftere, Jan Jacobsen og Anders Østergaard, havde på det tidspunkt knoklet i knap ti år for at få Monjasa til at vokse sig stor, og derfor opfattede Anders Østergaard, der i dag er virksomhedens administrerende direktør, faktisk prisen som et tiltrængt skulderklap.

»Det var en kæmpe oplevelse at vinde Entrepeneur of the Year-dysten i 2012. For virksomheden og alle vores dygtige medarbejdere var det et cadeau og en bekræftelse af, at vi gør de rigtige ting i hverdagen. Vi er stolte over kåringen og personligt gav det også Jan og jeg en, om muligt, endnu større lyst til fortsat at vækste vores forretning,« siger han og tilføjer:

»Og forhåbentligt skabe mange flere arbejdspladser i de kommende år.«

Én ting er den interne værdi af at blive hædret og udråbt til et erhvervsmæssigt fyrtårn – og den efterfølgende mulighed for at sole sig i international opmærksomhed ved den globale konkurrence. Noget helt andet er de afledte effekter af fokusset på iværksætteri og vækst. Den mener Anders Østergaard ikke skal undervurderes.

»Jeg tror helt bestemt, det har en samfundsmæssig værdi at fremhæve gode eksempler og rollemodeller. Det er med til at inspirere andre til at forfølge deres drømme, og en bekræftelse på at det man kan tænke, kan man også føre ud i livet,« siger Anders Østergaard og tilføjer:

»Vi danskere kan godt lægge Janteloven lidt fra os, og i stedet tro på at vi kan, og opfordre mere til iværksætteri og nytænkning – det er vigtigt for et lille land som Danmark i den globale kamp om arbejdspladser og udvikling.«