Endnu en tjeneste stempler ind i streaming-krigen

WarnerMedia og den amerikanske telegigant AT&T vil konkurrere med de helt store streaming-spillere på markedet og kaster sig derfor ind i kampen med en udvidelse af HBO. Den nye tjeneste har allerede købt eksklusive rettigheder til en lang række hitserier.

Den sidste sæson af »Game of Thrones« blev sendt i år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Helen Sloan/HBO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den mest populære streamingtjeneste Netflix har i året, der er gået, fået utallige varsler om, at de skal arbejde hårdt for at kunne beholde kunderne.

Først smed Disney sig ind i kampen, så kom Apple, og nu melder WarnerMedia sig ind med det nyeste skud på stammen i form af den kommende streamingtjeneste HBO Max. Som navnet indikerer, er det en udvidelse af den allerede kendte streaminggigant HBO.

WarnerMedia løftede sløret for den nye tjeneste tirsdag i Hollywood med oplysninger om indhold og pris. Det skriver Financial Times.

HBO Max, der er planlagt til at gå i luften i maj 2020, vil indeholde populære film og serier som »​Batman«, »Game of Thrones«, »Harry Potter«, »​Friends« og »Ringenes Herre«. Og prisen, som har været WarnerMedias største bekymring, vil ligge på 15 dollar om måneden svarende til omtrent 100 danske kroner.

Bag WarnerMedia og HBO Max står moderselskabet, den amerikanske telegigant AT&T. Selskabets opgave er nu at overbevise investorerne om, at streamingtjenesten bliver udbudt til den rette pris.

Prisen er nemlig noget dyrere end den, som rivalerne Disney+, Apple TV+ og Netflix tilbyder. Her lyder priserne på henholdsvis syv, fem og 13 dollar i USA.

WarnerMedia og AT&T regner med, at mængden og kvaliteten af indholdet vil overbevise de potentielle brugere verden over. Når HBO Max ser dagens lys, vil den indeholde 10.000 underholdningstimer.

Ambitiøs satsning

For teleselskabet AT&T er streaming en ny og vigtig satsning. Selskabet har længe afvist, at konkurrencen fra internettet og streaming var et synderligt problem. Men i denne uge afslørede AT&T, at de har tabt mere end en million traditionelle TV-kunder alene i tredje kvartal af 2019.

Kunderne og pengene skal altså hentes hjem på anden vis, og derfor har teleselskabet valgt at skyde 13 milliarder kroner ind i HBO Max over de næste to år. Samtidig er ambitionerne høje, for planen er at fange mellem 75 og 90 millioner brugere på verdensplan over de næste fem år.

Til sammenligning har Netflix lige nu 150 millioner abonnenter. AT&T og WarnerMedia vil give den mest populære streamingtjeneste kamp til stregen. For mens Disney+ vil hive alt Disney-produceret indhold over på sin tjeneste, har WarnerMedia købt rettighederne til nogle af de mest populære hitserier, så Netflix ikke længere kan tilbyde dem.

Det drejer sig blandt andre om serien »​Friends«. WarnerMedia har købt rettighederne i fem år, så de kan tilbyde kunderne serien eksklusivt.

Først og fremmest vil aftalen kun gælde i USA, mens Netflix indtil videre beholder rettighederne i Europa.

Hvornår HBO Max kommer til Danmark er endnu uklart. Disney+ står til at komme til Danmark i slutningen af 2019, mens Apple TV+ bliver lanceret 1. november.