Elon Musk er blevet 48 milliarder kroner rigere på én dag og er nu verdens fjerderigeste

En af verdens mest succesfulde iværksættere kunne mandag se sin formue stige med milliarder. Dermed kravlede han op ad listen over verdens rigeste personer.

Ifølge Bloombergs Billionaire Index er iværksætteren Elon Musk nu klodens fjerderigeste person. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brendan Smialowski/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Elon Musk, medstifter af Tesla, havde en god mandag, hvor hans aktier blev 48 mia. kr. mere værd, skriver Bloomberg.

Mandag steg Tesla-aktien med 11 procent, og det fik Musks formue til at stige med hele 7,8 mia. dollar – eller hvad der svarer til 48 mia. kr.

Musk ejer 21 pct. af Tesla, som nu har en markedsværdi på mere end 2.100 mia. kr.

Ifølge Bloombergs Billionaire Index er han nu klodens fjerderigeste person, efter at han har overhalet franske Bernard Arnault, ejer af verdens største luksusvarevirksomhed, LVMH Moët Hennessy, som blandt andet står bag Louis Vuitton.

For at kravle højere op skal Elon Musk lægge yderligere ca. 320 mia. kr. til sine værdier. For så meget er Facebook-stifter Mark Zuckerbergs formue større end Musks. Verdens rigeste mand er Amazon-stifteren, Jeff Bezos, mens Micorsofts Bill Gates er nummer to.

Fra onlinebank til rumfart

Elon Musk grundlagde sin formue ved at stifte onlinebanken X.com, som efterfølgende fusionerede med konkurrenten Confinity, før den skiftede navn til det mere kendte PayPal.

Sidenhen er han blev verdensberømt som medstifter af og adm. direktør for elbilsselskabet Tesla og grundlægger af rumfartsvirksomheden SpaceX. For nylig gennemførte SpaceX den første bemandede amerikanske mission ud i rummet, siden rumfærgerne blev pensioneret i 2011.

Alene i 2020 er Elon Musks formue eksploderet med 57,2 mia. dollar, så den nu er oppe på samlede 84,8 mia dollar, hvilket svarer til over 530 mia. danske kroner. Tesla-aktien er steget med over 700 pct. gennem det seneste år.

Tesla-aktien er således kommet op i prisleje, hvor færre og færre privatinvestorer har råd til at være med. Derfor meddelte Tesla i forrige uge, at alle aktionærer i selskabet senere på måneden vil blive tildelt fire nye aktier for hver aktie, de i forvejen ejer. Når aktiesplittet er gennemført, vil det teoretisk betyde, at en aktie i Tesla vil blive handlet til en femtedel af kursen før splittet.

Nordeas chefstrateg, Andreas Østerheden, mener, at Tesla-aktien er blevet »gevaldig dyr«, og han opfordrer derfor investorer til ikke at anbringe alle deres æg i samme kurv.

»Helt overordnet har techaktierne haft et fantastisk år, ikke mindst Tesla. Når jeg ser på IT-sektoren, er jeg ikke så nervøs for indtjeningsbilledet, men der er stort set ikke den investor, som ikke ligger overvægtet i IT-aktier, og det udgør selvfølgelig en risiko,« siger han.

Musk er kendt for sine til tider kontroversielle udtalelser og handlinger. Senest har han blandt andet med et glimt i øjet udfordret skuespilleren Johnny Depp til en såkaldt cage fight, en kampsportsgren, hvor to kombattanter slås i et bur ved brug af forskellige kampsportsteknikker. Udfordringen kom, efter at Depp havde anklaget Musk for at have haft en affære med Depps daværende hustru, Amber Heard.