Elgiganten klar til åbning fra mandag

Landets største elektronikkæde, Elgiganten, har længe holdt sig parat til at kunne åbne med kort varsel. Det vil betyde meget for medarbejderne, siger topchef.

Elgiganten har 38 varehuse og butikker i Danmark og er klar til at åbne dem alle med kort varsel, så snart det tillades. Arkivfoto: Elgiganten Fold sammen
Læs mere

Danmarks største elektronikkæde, Elgiganten, regner med at kunne slå dørene op igen fra mandag, hvis de hidtidige udmeldinger om genåbningen af Danmark holder stik.

»Ud fra det, vi kan læse os til, tyder det på, at vi kan genåbne vores varehuse igen. Det er vi rigtigt glade for og har set frem til i lang tid. Vi har ikke ligget stille under nedlukningen men har gjort os klar til at kunne åbne med få dages varsel,« fortæller Peder Stedal, der er administrerende direktør for Elgiganten.

Regeringens ekspertgruppe afleverede mandag aften sine anbefalinger til, hvordan Danmark kan genåbnes. Her indgår butikker på under 5.000 kvadratmeter, dog ikke i storcentre, samt udendørs kulturinstitutioner. De nuværende restriktioner udløber natten til mandag den 1. marts.

Klik-og-hent og køb ind over mobiltelefonen

Elgiganten har 38 varehuse i Danmark, hvoraf de seks ligger i butikscentre. Heraf har de to egen indgang udefra, og spørgsmålet lige nu er, om de dermed også får lov at slå dørene op igen.

»Det venter vi med spænding på og håber at få svar de kommende dage. For os er det udelukkende et spørgsmål om at briefe medarbejdere og ledere og opdatere med de nye kvadratmeterkrav om større afstand. Vi vil starte med coronavagter for at sikre god afstand mellem kunderne,« siger Peder Stedal.

Af de omkring 2.300 medarbejdere i den danske del af den norske Elkjøp Nordic-koncern, der ejes af britiske Dixons Carphone, har de 1.200 været sendt hjem under lukningen.

»De seneste to en halv måned har vi haft click and collect og har bemandet derefter. Desuden har vi som nyt tiltag haft liveshopping, hvor man kan sidde hjemme og via mobiltelefonen kontakte en medarbejder i varehuset, som så er ens personlige indkøber. Det har vi omskolet medarbejdere til at klare. Men disse ting kan ikke, selv med hjælpeordningerne, kompensere for det økonomiske tab, som vi har haft under nedlukningen, så vi er rigtigt glade for, at vi forhåbentlig snart kan åbne igen,« siger Peder Stedal.

Vigtigt for medarbejderne at komme tilbage

Han tror også, at medarbejderne glæder sig.

»Det bliver ikke mindst rigtigt spændende for medarbejderne. Det har påvirket psykisk, at vi har måttet holde lukket. Arbejdspladsen er en stor del af ens liv, så det betyder rigtigt meget, at man kan komme tilbage igen,« siger Elgigantens topchef.