Elektronikkæde: Nærmest umuligt ikke at have armene oppe

Elektronikkæden Powers topchef forventer at kunne åbne stort set alle butikker, når coronarestriktionerne som ventet ophæves fra på mandag. Så kan kunderne endelig få byttet julegaver.

Elektronikkæden Power forventer at kunne åbne næsten alle sine butikker i Danmark, hvis restriktionerne som ventet ophæves på mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

»Det er nærmest umuligt ikke at have armene oppe.«

Sådan lyder meldingen fra en glad topchef i den norskejede elektronikkæde Power, Jesper Boysen, ved udsigten til, at han vil kunne genåbne næsten samtlige sine varehuse i Danmark fra på mandag, når de nuværende coronarestriktioner udløber.

Regeringens sundhedsekspertgruppe afleverede mandag aften sine anbefalinger til, hvordan Danmark kan begynde at genåbne. Det vil omfatte butikker op til 5.000 kvadratmeter, dog ikke i storcentre, og udendørs kulturinstitutioner.

Julegavebytning og reparationer presser sig på

»Power har ikke butikker over 5.000 kvadratmeter, så det er gode nyheder. Som jeg læser det, kan Power dermed åbne stort set alle forretninger med ganske få undtagelser. For eksempel har vores butik i Frederiksberg Centret ikke indgang ud til det fri,« siger Jesper Boysen.

Og det er efterhånden også påkrævet.

»Kunderne har siden jul stået med julegaver, der skal byttes, og reparationer, der skal indleveres. Vi ser virkelig frem til det, og medarbejderne vil også rigtigt gerne snart tilbage på arbejde,« siger Power-topchefen.

Power har omkring 1.000 ansatte. I lukkeperioden har cirka 350 ansatte været på lønkompensation, men en del af dem kom tilbage på arbejde, da Power fordoblede den styrke, der gennem chatfunktionen på hjemmesiden kommunikerer med kunderne.

Alle retningslinjer overholdes allerede

»Vi fordoblede bemandingen på chatten, da det hele lukkede igen. Det har betydet, at Power har haft salgsfremgang i hele perioden, men når hovedparten af omsætningen kommer gennem nettet, er det klart, at vi ikke har kunnet tjene de samme penge,« siger Jesper Boysen.

Han ser ingen hindringer for, at Power-butikkerne kan åbne straks.

»Alle retningslinjer overholder vi allerede, så vi skal ikke foretage os noget nyt. Der lægges op til større afstand, men det er vi vant til, og vi har hele tiden haft medarbejdere stående foran forretningerne for at sikre, at der ikke kommer for mange ind. Vi har været parat længe, så 1. marts er en udmærket skæringsdato. Vi står klar,« siger Jesper Boysen.