Ejer smider 354 mio. kroner i presset Flying Tiger

Kapitalfonden EQT, der ejer hovedparten af Flying Tiger Copenhagen, har netop skudt 354 mio. kroner i den pressede discountkæde. Det sker efter, at den pressede detailkæde i sidste måned afskedigede 40 medarbejdere fra hovedkontoret i København.

Tigeren har haft omfattende vokseværk med en nyåbnet butik hver tredje dag i løbet af det senste år. Men den hastige globale ekspansion er nu sat i bero. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen

Den pressede discountkæde Flying Tiger Copenhagen har netop fået skudt 354 millioner kroners frisk kapital ind i virksomheden fra kapitalfonden EQT, der sidder på aktiemarijoteten i virksomheden.

Det skriver Finans.

Det sker efter, de i februar meldte ud, at de ville fyre 40 medarbejdere fra deres hovedkontor i København.

Det sker efter en årække, hvor ti-kronerskæden har haft gedignt vokseværk. I løbet af det seneste år er der åbnet en ny butik hver tredje dag i et af de 30 lande, virksomheden opererer i. En udvikling, som ejeren EQT dog valgte at sætte en stopper for, da man i februar måned annoncerede, at vækstplanerne var sat i bero.

Mads Ditlevsen, partner i EQT, fortæller til Finans, at de har skudt pengene ind som et lån. Derfor vil virksomhedens ejerkreds forblive uændret.

Begrundelsen for fyringsrunden på virksomhedens hovedkontor i København lød på, at »Flying Tiger skal blive en mere lønsom forretning.« Det sagde selskabets adm. direktør, Mette Maix.

Derfor fik tigeren klippet en hæl og en tå – fra hovedkontoret og ud til butiksledet skulle der optimeres. Berlingske ville gerne have spurgt Mette Maix, hvordan behovet for ny kaptial harmonerer med ønsket om at effektivisere virksomhedens drift, men det er ikke lykkedes os at få en kommentar.

Flying Tiger Copenhagen har været et væksteventyr på første klasse. I løbet af 2018 åbnede de en ny butik hver tredje dag. Men luften er ved gå af ballonen.

Finans skrev tilbage i Januar måned, at gælden i Flying Tiger er gælden vokset fra 91 mio. kr. til 1,1 milliarder kroner, siden EQT købte 70 pct. af selskabet i 2012.

Det kunne tyde på, at den tårnhøje gæld nu gør ondt på Flying Tiger, fordi på grund af det skuffende julesalg, som den danske detailhandel har oplevet over en bred kam.

Detailbranchen har lidt et hårdt slag fra internethandlen, som har knækket indtjeningen hos bl.a. Fætter BR og Flying Tiger.