Ejendomssalg redder Royal Unibrew fra nedjustering

Lillebror på det danske ølmarked sender en opjustering på gaden sammen med halvårsregnskabet. Resultatet før skat ventes nu at blive 35 mio. kr. højere end tidligere ventet Opdateret 08.28

Foto: Nanna Kreutzmann
Royal Unibrew opjusterer i forbindelse med halvårsregnskabet forventningerne til 2007.

Men det sker ikke, fordi driften har været god, men fordi selskabet sælger en ejendom i Vilnius, hvor det nu lukkede bryggeri Taurus har været beliggende.

Dette salg ventes at udgøre 100 mio. kr., og hvis det ikke havde været for det, ville resultatet før skat være endt på 265-285 mio. kr. mod tidligere udmeldt 330-370 mio. kr. Det skriver selskabet i forbindelse med regnskabet.

Det dårlige resultat skyldes ifølge Royal Unibrew nedsat effektivitet i produktionen i Danmark og medfølgende leveringsproblemer og forsinkelse af selskabets Business Excellence projekter.

Desuden nåede resultatforbedringerne i Polen ikke det forudsete niveau. Oven i det har en sløj sommer ikke været specielt gunstig for salget af drikkevarer.

For at komme effektivitetsproblemerne til livs vil selskabet foretage investeringer i både teknologi og kapacitetudvidelser i den danske produktion. Selskabet venter nu et resultat før skat på mellem 365-385 mio. kr.
(RB-Børsen)