Efter hård kritik: Nu kommer Ilse Jacobsens medarbejdere på overenskomst

Få måneder efter Berlingske afdækkede kritiske forhold for medarbejdere hos Ilse Jacobsens virksomheder, har gummistøvledronningen meldt sig ind i Dansk Industri. Dermed kan en lang række ansatte se frem til at komme på overenskomst.

ij
Efter flere måneders hård kritik og modstand, har Ilse Jacobsen valgt at melde virksomheden, IJH, A/S ind i arbejdsgiverforeningen Dansk Industri. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Modedesigneren og erhvervskvinden Ilse Jacobsen har meldt sin virksomhed ind i arbejdsgiverforeningen, Dansk Industri, skriver avisen.dk onsdag.

Dermed kan en lang række ansatte se frem til at komme på overenskomst.

»Vi er blevet medlem af DI, og det betyder, at vi hopper ind i industriens overenskomster. Vi vil kun vores medarbejdere det bedste,« siger virksomhedens HR-chef, Michala Mørch, til avisen.dk

Indmeldelsen kommer efter, at Berlingske tidligere på efteråret kunne fortælle, at en lang række medarbejdere mistrives i Ilse Jacobsens virksomheder i en grad, så flere af dem betegnede arbejdsmiljøet som decideret »ødelæggende«, og at Ilse Jacobsen ofte stod i midten af de mange konflikter med en opfarende og temperamentsfuld facon.

»Hun kan være ekstremt grov og fuldstændigt utilregnelig. Og det er et ekstremt stressende sted at arbejde. Man kan næsten ikke få luft,« som en medarbejder udtrykte det.

Derudover kunne Berlingske fortælle, at Ilse Jacobsens virksomheder havde tabt en lang række arbejdsretlige sager ved forskellige domstole, hvor navnlig manglende udbetaling af feriepenge gik igen. Mette Høgh, formand for HK Handel i Hovedstaden, opsummerede det således:

»Hun er ikke en ordentlig arbejdsgiver.«

I forlængelse af Berlingskes afdækning tog bestyrelsesformand i IJH A/S, Morten Albæk, behørig afstand fra den daglige ledelse, der foruden Ilse Jacobsen tæller hendes mand, Jesper Bo Jacobsen, som har været adm. direktør i virksomheden.

Morten Albæk varslede således en ny ledelse til virksomheden og kaldte den eksisterende »uprofessionel«. Morten Albæks kritik var så hård, at flere eksperter spekulerede i, om der var tale om et stunt.

Senere samme uge meddelte Ilse Jacobsen, at hun trak sig fra  DR's populære iværksætterprogram, Løvens Hule, hvor hun i tre sæsoner har ageret investor.

»Historierne i pressen de seneste dage har gjort stort indtryk på mig personligt, og jeg skal ærligt erkende, at jeg også er ked af det. Selv om vi allerede har taget hånd om de problemstillinger, der er beskrevet i pressen, har den megen fokus gjort det nødvendigt, at jeg bruger kræfterne på mine virksomheder,« lød det fra Ilse Jacobsen.

Slapsvanse

Som medlem af Dansk Industri skal Ilse Jacobsen sørge for ordnede forhold for sine ansatte, der svarer til den overenskomst, som er indgået mellem DI og Centralorganisationen af industriansatte i Danmark (CO-Industri).

Hvis en eller flere medarbejdere i hendes virksomhed ønsker en overenskomst, er Ilse Jacobsen dermed forpligtet til at gå i dialog med den pågældende fagforening om dette. Det vil dog ikke komme til at gælde for ansatte i Ilse Jacobsens kurbad, da det er et andet selskab, som ejer det. Det er foreløbig kun Ilse Jacobsens virksomhed, IJH A/S, der er blevet meldt ind i DI.

Dermed står Ilse Jacobsen over for at skulle forhandle og samarbejde med fagforeninger, der tidligere har kritiseret erhvervskvinden i skarpe vendinger.

Tidligere på året havde samme Ilse Jacobsen i et interview med Berlingske kritiseret danskernes arbejdsmoral og omtalt dem som »slapsvanse«, ligesom hun indikerede, at medarbejdere havde tendens til at sygemelde sig uden grund.

Det fik 3F til at kalde Ilse Jacobsen for »uforskammet«, mens HK mente kritikken var »helt hen i vejret«.

Ilse Jacobsen har ikke yderligere kommentarer, oplyses det til Berlingske.