Dong Energy sikrer sig partner til havmølleprojekt i USA

Dong Energy har indgået et partnerskab med det amerikanske energiselskab Eversource Energy, der har købt en halvpart i havmølleprojektet Bay State Wind med henblik på at udvikle projektet i fællesskab.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser Dong i en pressemeddelelse.

Den foreslåede havmøllepark kan potentielt udvikles til en samlet kapacitet på mindst to gigawatt, eller 2000 megawatt, og vil kunne dække en mio. husstandes elforbrug i Massachusetts. Projektet er placeret 28-46 kilometer syd for øen Martha's Vineyard, der ligger ud for Massachusetts.

»Havvind har et stort potentiale i USA, og jeg glæder mig over, at vi har indgået et strategisk partnerskab med Eversource om at udvikle vores første projekt i New England,« siger Samuel Leupold, der er Executive Vice President og administrerende direktør for DONG Energy Wind Power ifølge meddelelsen.

Eversource er det største energiselskab i regionen New England, der tæller de seks delstater Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Vermont og Rhode Island. 50/50-samarbejdet omfatter udvikling, opførelse og drift af havmølleparken.

Dong Energy sikrede sig i april 2015 rettighederne til udviklingsprojektet i et havområde ud for Martha's Vineyard. I august 2016 vedtog Massachusetts en omfattende energilov, som for første gang nogensinde forpligter statslige forsyningsselskaber til at købe 1600 MW havvind inden udgangen af 2027, oplyser Dong.