Detailgigant klar med 10.000 nye job

Den britiske detailkæde Tesco vil skabe 10.000 nye job inden udgangen af året på trods af et historisk dårligt julesalg.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Hvad er det med Tesco? Den britiske detailkæde har i længere tid været detailbranchens wunderkind, med voldsomme vækstrater og nye koncepter. Og selv i en tid hvor detailbranchen ruster sig til et rædselsår er kæden ikke til at slå omkuld.

Således meddeler Tesco i dag, at kæden vil skabe 10.000 nye job inden december i år. Udmeldingen kommer i samme åndedrag som Tesco offentliggør tal for julesalget, der mildest talt har været skuffende.

Ifølge Times Online steg julesalget, der opgøres som de sidste syv uger i året, med 2,5 procent, og selvom der er fremgang, er det skidte tal for Tesco. Væksten er den mindste i julesalget hos detailkæden siden 1993, og til sammenligning steg det samlede britiske julesalg i detailbranchen 3,3 procent.

Tallene viser også, at Tesco, der ellers har lagt stor afstand til konkurrenterne, nu er ved at blive indhentet af blandt andet J Sainsbury, der oplevede en stigning i julesalget på hele 4,5 procent.

Men det slår altså ikke detailkæden ud. Finansdirektør Andrew Higginson afviser over for Times Online, at kæden er ved at sakke agterud og proklamerede altså i stedet, at man inden december ville have skabt 10.000 nye job.