Danske Bank har fået ny topchef fra Holland

Danske Bank har fundet sin nye topchef i den hollandske storbank ABN AMRO. Han starter 1. juni.

56-årige Chris Vogelzang bliver ansat som ny topchef for Danske Bank per 1. juni. Han kommer fra den hollandske bank ABN AMRO. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter mere end et halvt års jagt har Danske Bank fundet sin nye topchef. Danmarks største bank meddeler fondsbørsen fredag morgen, at Chris Vogelzang bliver ansat som ny administrerende direktør.

Den nye topchef er fundet i den hollandske bank ABN AMRO, og han begynder i Danske Bank den 1. juni. Han erstatter den midlertidige topchef Jesper Nielsen, der satte sig i chefstolen i oktober, da Thomas Borgen blev fritstillet.

»Jeg er glad for på vegne af bestyrelsen at kunne præsentere Chris Vogelzang som ny administrerende direktør. Han har solid ledelsesmæssig og forretningsmæssig erfaring fra bankvirksomhed og har igennem sin karriere håndteret svære udfordringer og leveret gode resultater. Det gør ham godt rustet til at stå i spidsen for Danske Bank,« udtaler Danske Banks bestyrelsesformand Karsten Dybvad og tilføjer:

»Vi står over for en stor opgave med at fortsætte genopbygningen af tilliden til banken og samtidig udvikle vores forretning i takt med kundernes forventninger og den teknologiske udvikling, så vi fortsat kan være en førende bank i Norden.«

Nævner selv udfordringer

Jesper Nielsen vil fortsætte i sit job som chef for Banking DK og medlem af direktionen.

Hollandske Chris Vogelzang er 56 år og kommer ifølge Danske Bank med mange års ledelseserfaring fra den finansielle sektor. Han var fra 2000-2017 ansat i forskellige stillinger i den hollandske bank ABN AMRO – de sidste otte år som medlem af bankens direktion med ansvar for de globale retail- og private banking-aktiviteter. I 2017 skiftede han over som rådgiver i Boston Consulting Group og Blackstone.

»Jeg er meget glad for den tillid, bestyrelsen har vist mig. Trods de aktuelle udfordringer har Danske Bank alle forudsætninger for også i fremtiden at være en stærk, konkurrencedygtig bank, der skaber værdi for alle sine interessenter,« siger den hollandske hovedperson i meddelelsen og tilføjer:

»Danske Bank spiller som den største bank i Danmark og en af de førende finansielle institutioner i Norden en vigtig rolle ikke bare for sine mange kunder og investorer, men også for samfundet. Jeg glæder mig til at tage fat på opgaverne sammen med mine 21.000 nye kolleger.«

Når Chris Vogelzang tiltræder den 1. juni 2019, vil Danske Banks direktion bestå af følgende medlemmer:

  • Chris Vogelzang, administrerende direktør
  • Christian Baltzer, bankdirektør og Chief Financial Officer
  • Carsten Rasch Egeriis, bankdirektør og chef for Group Risk Management
  • Frederik Gjessing Vinten, bankdirektør og chef for Group Development  
  • Glenn Söderholm, bankdirektør og chef for Banking Nordic
  • Jacob Aarup-Andersen, bankdirektør og chef for Wealth Management
  • Jakob Groot, bankdirektør og chef for Corporates & Institutions
  • Jesper Nielsen, bankdirektør og chef for Banking DK
  • Jim Ditmore, bankdirektør og chef for Group Services & Group IT (COO)
  • Philippe Vollot, bankdirektør og Chief Compliance Officer