Dansk milliardær afviser fodboldklub

Efter længere tids spekulation om en kapitalindsprøjtning i fodboldklubben Silkeborg IF afviser Jysk-ejer Lars Larsen nu at kaste penge efter 1. divisionsklubben.

Dynekongen Lars Larsen sparker sin hjemstavns fodboldklub til hjørne: Rigmanden afviser at blive hovedaktionær i Silkeborg IF. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Han er blandt Danmarks allerrigeste, og han havde åbnet op for at bruge nogle af sine mange penge på hjemstavnens fodboldflagskib. Det kan stadig komme til at ske, men Jysk-ejer Lars Larsen kommer ikke til at blive Silkeborg IFs svar på Roman Abramovich i Chelsea eller Jan Bech Andersen i Brøndby IF.

Det meddeler fodboldklubben mandag i en fondsbørsmeddelelse.

»I de seneste måneder har flere medier skrevet om Jysk-købmand Lars Larsens interesse i at blive hovedaktionær i Silkeborg IF A/S. Det har ført til opklarende samtaler mellem Lars Larsen og selskabet, og samtalerne har ført til en foreløbig konklusion, idet Lars Larsen er kommet frem til, at han af flere årsager ikke vil være den rigtige hovedaktionær i klubben,« skriver Silkeborg IF.

»Det rige svin« står ikke altid klar

Skriverierne kom i gang efter et interview med den jyske rigmand i Midtjyllands Avis, hvor Lars Larsen på ganske bramfri facon forklarede lidt om sine tanker i relation til at være involveret med en fodboldklub.

»Man skal ikke tro, at »det rige svin« bare altid står klar med pengepungen, uanset hvad det drejer sig om. Sådan er det også i det her tilfælde. Men hvis fansene er klar til at bidrage, og resten af byen også bakker op med køb af eksempelvis 49 procent af aktierne, kan det da godt være, at jeg vil købe 51 procent,« sagde Lars Larsen i midten af januar i år til Midtjyllands Avis.

Den nuværende afvisning betyder dog ikke, at Lars Larsen, der i efteråret 2018 kunne bryste sig af at være Danmarks fjerderigeste med en formue på 35 mia. kroner, afviser at træde til med lidt penge til hjemstavnens fodboldklub. Der skal bare også være andre af områdets rigmænd, der træder til på lignende facon. Så vil Lars Larsen ifølge Silkeborg gerne være med til at polstre pengekassen i fodboldklubben.

»Det kunne være som en betydelig aktionær og/eller med et forøget sponsorbidrag, men det kræver at områdets øvrige store virksomheder også vil bidrage i et markant omfang,« skriver klubben.

Silkeborg IF understreger, at der ikke aktuelt er forhandlinger om et helt eller delvist frasalg af fodboldaktiviteten i selskabet, og at man regner med at være færdig med at undersøge mulighederne for at styrke kapitalgrundlaget i klubben i løbet af første halvår 2020.